[急求目擊者,請廣傳!] 26歲青年現被控謀殺(發生於616晚)

2493 回覆
4720 Like 31 Dislike
我反而唔明點解佢要走
推跌左人唔係應該要埋去睇下佢有無事,洗唔洗幫佢call 白車?

如果我同其他人爭執推跌左人,一定唔會就咁走左去
其實依家好多報紙都唔同講法?
咁如果當時真係有事 或者真係有流血
我覺得個陣咁多人一定唔會俾佢走到啦
大圍一間車房昨日傍晚發生兇殺及刑事毀壞案,其中一名涉嫌謀殺被捕疑犯,是涉事車房對面另一車房的29歲姓鄭職員。

案發對面車房的東主阿添指,涉刑毀三人疑是針對案發車房的店東,事發時有3名戴著黑色口罩的男子,突然衝入該車房,其中二人向店東持有的GTR施襲,另一人以手機拍下片段,得手後逃走。
阿添指,自己本著「幫同行」心態,聯同三四個職員一同追截,涉事車房的姓陳店東亦聯同一位朋友一起追截,其間兩名兇徒跳上徒家車逃去,死者當時則與阿添迎面遇上。
阿添指,死者當時將手持的木棒拋入泥頭車,從貨車邊逃走時跌倒,被趕至的涉事車房店東捉住,店東隨即聯同朋友壓住死者,死者不斷掙扎,阿添隨即再報警,其後前來處理的警員來電時,向阿添提議:「搵多幾個人幫手撳低佢(死者)。」於是叫姓鄭職員協助。直到警員到場,阿添前往接應警員,未有目擊整個情況,到返回現場,姓鄭職員已因涉謀殺被捕。

阿添直指,鄭個性很乖,不會惹事生非,又獨立勤奮,突然因協助捉賊被指謀殺,是非常無辜,形容是「一個公民幫手,已經...」,他已委託律師協助鄭。阿添又盛讚涉事車房東主是好人,做事有道義,又主動幫長者推手推車,絕不是窮兇極惡的惡漢。

其實你條撚樣係咪活係平行時空
仲要有proof佢係有motive去殺人。好難入架,誤殺會易好多。
pish
其實可能係阿伯個女殺
Push
push
我想知點解唔係誤殺
有冇人知
Push
如果官覺得唔夠證據話係謀殺,就會用交替性罪行代替,即係誤殺
好多狗想扮中立入嚟夾硬屈事主
辛苦事主家人同老師
係 所以如果事情係好似報導咁
謀殺唔會入 入誤殺
仲有機打甩
push
Push點解咁耐都無消息
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞