[TCG] Pokemon TCG Online (8)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
保底 3rr + 1tr + 1sr or above
SM12 阿爾宙斯Tag Team終於嚟
放日版全圖溶接工
https://t.me/curvepennis
想入實體咭坑,請問香港多人玩日版定美版?
我都想入 等緊八月中轉環境 玩左兩個月online 同問
日版卡一個月一轉新代
booster box較平
保底一盒3RR+1TR+1SR以上
美版卡三個月一轉新代
booster box較貴
保底每包有反閃
正路就一盒可以中3 RR或以上
一般盒期望值係5RR+1SR或以上

casual play如無意外大部份player都係玩日規std(sm~on)
美規upr~on都有既 但相對應該少d人玩

想打官賽就最好執全美版卡
美版冇既卡就彩印/收住玩先都得
龍type
巴打,我係唔識玩,如果純收藏擺係床下底好多年保值,點樣抽係最好?一整合擴張包買定係買啲基本卡組咁最好?
收藏可以每代每個product買完唔開包泡泡紙擺倉
最好買原盒booster/原盒禮盒/etb
而散卡就視乎卡況入卡夾/拉鏈卡簿/拎去鑑定 再擺倉

注意返防塵防潮
謝謝巴打,另外一問,有咩門路可以同外國人放卡?如果要咁做點寄係最好?
寄就唔知
不過可以諗下開個trollandtoad/ebay ac賣下
岩岩我試買左一包,中左一張trainer 既full art
見美國果邊賣成35-40usd
1包就full art係超級歐洲人
我想問下傻鴨加呆呆獸個張有無得玩
另外想問巴打們
我入坑係因為近來我係機緣巧合下收左一大包舊卡(2016年)
請教咁多位我應該要點先知呢啲卡係咪真品
上youtube望
好多教學片講
同埋真卡質地好易分

或者可以影低問人
有無deck list
Online中咗3隻Marshadow怪力Tag Team,諗住試下砌,結果廢到呢......
順牌跟足哂劇本行都係輸
做返deck tech算啦
美版呢度一半卡無得用
謝謝巴打
日月Tag Team已經劇透咗有新莉莉艾Supporter
開完全場無傷
如果張supporter係有用既話都唔錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞