[TCG] Pokemon TCG Online (8)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
一出就退
純收藏用
我唔係針對奇異花勁唔勁嘅問題,係針對你話奇異花打噴火龍火ub必輸=唔洗玩呢個言論。

我有玩meta deck例如噴火龍tt,比卡超tt,火ub,亦都有玩爆肌蚊tt、奇異花tt、沙奈朵tt呢類遇到噴火龍tt,大細火ub必輸嘅deck,但我好enjoy玩上面嗰啲按照你嘅定義會係「砌唔過」嘅deck,佢哋打其他deck都有唔錯嘅表現,我玩佢地勝率都有5成以上(計埋遇到火deck嘅場)。

其實玩versus系統本身就會根據你嘅deck去分配對手,你砌出一副非tier1 deck出黎其實好多時候唔會遇返tier1,所以我玩落好少遇到噴火龍,反而真係玩比卡超特別容易遇到噴火龍。

我同意你講唔可以拎呢啲deck打event,但如果你覺得只有可以打event嘅deck先叫「砌得過」,咁無計啦,大家對砌得過理解唔同。

btw,依家沙奈朵tt未有tag switch,絕對未到你定義嘅tier2。
我既睇法係果位巴打特登上黎問砌唔砌得過既話都係想組副強度高啲既deck
如果唔係其實咩deck都砌得過架喎
連芒果果堆鳩deck都可以玩

一開始係你話奇異花算t2我先出聲話overrated
咁當然tier依啲野可能個個唔同睇法
但最少係我眼中而家遇到火就必輸既deck都係廢
你話無乜deck贏到火deck我咪list左一堆出黎

btw 我同意女王tag無t2咁高 但係依個meta表現一定好過奇異花
打120細牌其實都一樣夠用,gx 1prize,之後3en 1prize,中間抽到beast en配1火en又1prize,呢度都只係用13火en,我實戰真係未試過有唔夠en嘅問題,不過打細怪始終難打,始終180血gx易死
新手想問問zoroark gx係咪日同美都就退?
唔該哂
美係
日未有消息會轉
11a個trainer list唔多吸引
炒冷飯
11b見真章
月尾有sm11 pre-release
記得留意官方fb

呢張日神promo禮盒有冇人知邊到仲有得買
去信和/現時點/奇趣/通用望下
可能仲有但貴
卡鋪就唔知 有機會散晒
可以望下 CH, The war room,旺角 hilltopcards 北角卡鋪 有冇

或者等十月 hidden fates premium collections
reprint既金卡版本
有冇手足有收藏開卡
想知拎卡去grading service到鑑定
搵BGS 定係 PSA 好?
同埋shipping service搵邊間
好似見過皇巢好似有代辦
我都係紙張愛好者, 但grade 卡喺香港好似唔多common

上ebay search graded cards 見到主流都係 PSA
PSA 相比BGS鬆手好多, 大細邊照俾滿分你, 同埋日版卡好難拎8分或以下
見BGS難拎d冇試
早知直接試BGS
PSA好似一街都係咁
而家手頭上又冇心水拎去grade
就係一街都係先好
BGS 唔係貴卡應該冇人要
出左SM11 set list
真係u波都雙無都無
無DCE死好多隊喎
唔知會唔會等到劍盾先再出
SM5 on先砌Pikarom仲有冇得玩?
有無人總結過有咩常用卡會過環境?
知道無左 Guzma, escape rope, nest ball, ultra ball, DCE
輔助無左 Let loose Marshadow, Tapu lele
Choice band, 擔架, 接力棒 好似都無埋
其實細角係咪收得皮
無接力棒細小丑可以搣爛佢
仲有counter系列, brooklet hill都無左
應該仲有啲漏左 不過最常用係依堆
sm11有印仔 細火ub本身都無咩生存空間
好似冇左智揮猩

冇nest ball 鋪場好麻煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞