[TCG] Pokemon TCG Online (8)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
得豪華球,焗你用GX
一係就草屬性用net ball
夢夢果D帶一隻防後排已經無意思,唔會搵到
不過D鋪傷細角都收哂皮,都唔需要夢夢
基拉祈就更加屈機,滑板啱啱好SM5無事
基拉祈帶四隻都叫易上手,阿勃梭魯帶一隻無野幫你搵佢出黎
Rotation影響最大係Search PKM,一次過冇咗Nest Ball、Ultra Ball、Timer Ball同Great Ball。暫時Rotate之後Search PKM嘅仲有Mysterious Treasure、Net Ball、PKM Communication、Friend Ball、Cherish Ball、Ultra Space、Fan Club、Elm's Lecture、11a嘅大木博士,以前好多deck都可以輕易有8個search items,Rotation後某啲系會比較難快速鋪場,感覺上某啲輔助PKM例如Diancie PR、Koko PR、Absol會更難上場
但依家唔少Tag Team Deck對鋪場要求唔高,實戰影響未必真係咁大
其實對tag team deck影響唔細
pikarom要搵koko pr
白噴行唔番而家lele kiawe果套

不過大部份deck都斷手斷腳
實際情況係點真係要等sm5on之後先知
呢兩次Rotation一開始都係想令個game慢啲,之後就可以出新咭
不過水系冇埋Aqua Patch同Brooklet Hill真係打條鐵
一齊玩超夢夢大戰喇
幾鐘意超夢夢Tag Team,可以俾玩家多啲創意
菱星卡可以用Lisia 搵
白噴無Kiawe都仲可以溶接工嘅
仲有後手Volcanion玩法
Pikarom對手好難搵夢夢擋你大技,我覺得屈左唔少喎
尤其後排170可以打死咚咚鼠

反而奇異花TT無左DCE玩毛毛
沙奈朵TT無左Acerola, Max potion
換人手段得翻switch又係唔洗玩
pikarom搵koko pr難左 又少左marshadow抽濾
t1後手無而家咁易打得出
我覺得依方面係弱左唔少

不過大家都弱化既情況下就睇邊個弱化得少
friend ball執
friend ball要執對面場既屬性
對面無dedenne既話就變廢卡
Lisia 順便執埋電場

想問下第一招係咪即係唔洗en都用得?
岩岩開左盒日版sm10 中左溶接工 但係四手tag team
算好嗎
full art溶接工?
算唔錯了,呢set仲有好多好白卡
開盒都唔望回架啦
日版啲舊set 好貴
值錢嘅卡又唔多...
玩卡姐
又唔係炒股
卡價呢d浮雲黎
等出新set砌椰樹獸TT,應該比較唔受ban card影響
鐵三角椰樹獸TT,新set保母蟲,新set女王
有保母蟲減40dam,加埋頭盔減70,仲可以裝weakguard en抗火
椰樹獸打人回30,落Life Forest, Great Potion幫手回,嫌唔夠可以落SM8雪米
女王負責從墳叉en,如果無咩手段掉en落墳可以考慮SM8壺壺

基本上就是盡量掟椰樹獸TT上前場,用一技起齊鐵三角
之後9坦9回,儲夠en開GX洗哂對面全場en落deck
炒卡咪得
依家開日版盒係3RR+1SR/HR+1TR定係4RR+1SR/HR+1TR?
加埋4潔咪?
無咁多位,又要鐵三角又要壺壺,唔想哂位落沙加送壺壺落墳
雪米暫時打算落1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞