[TCG] Pokemon TCG Online (8)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
你有冇咩目標想玩咩屬性既deck
有既會易d講邊d對你想用既deck有用
我冇玩幾個系列,
手上有一副電貓烈空
同一副金龍魷魚風鈴超夢gx果套,
手上有嘅item trainer卡都係sm1至8,
其實我想玩超夢夢,但又抽唔中,
所以如果可以由果兩副改到唔太廢都可以
ultra ball同nest ball仲有lillie係咪都退?
lillie無
咁拉怪要用呢粒紅波?
紅波只可以拉gx
電系有就有sm10既雷達一隻搵兩隻雷系gx
草就有草波
超龍就有sm6既mysterious treasure
ub就有場地
魷魚果副應該易啲轉
配龍奈或者鬼龍tag
我宜家咁嘅情況,
係咪冇必要再爆盒,
直接去收卡就算
爆盒都係為爽下
砌deck都係乖乖地去收散卡算
想問下宜家online版,
手機係咪玩唔到,
以前用s9+都仲開到
新手想問一問...第一招個個energycost咁怪咩黎
開到了,上網睇左啲魷魚deck,
好似求其收返幾張gx幾張普通寵,
十張以內嘅道具 trainer已經玩得返
但係咪仲夠力水?
依個代表唔洗energy都用得
thanks!!
鬼龍tag算係而家meta deck
其他deck無左擔架 打細怪可以靠細鬼龍loop
同埋而家無左風機 對面好難避spell tag果40傷
打tt既話比你派左40之後鬼龍tag就打240 total280差唔多全部tt都秒到

加入一齊玩 fun deck啦

上次砌左副椰樹獸鐵三角
雖然玩落的確唔差,但悶到仆街
起好壇每round叉en回血打人過turn

於是轉左砌而家椰樹大針蜂
回血變扣血,專同人攬炒
見到D tag team deck頭都痕埋就好鬼爽
最高試過11連勝
明明地,但我好耐冇玩唔熟啲tt牌組點應對,
打算上網抄一副玩上手再慢慢改就自己手感
想問下邊副好啲?
https://limitlesstcg.com/decks/?list=2840
https://limitlesstcg.com/decks/?list=2828
想易啲上手可以睇芒果啲deck
佢個組法多數都係最大路無咩tech卡
https://www.youtube.com/watch?v=O4PYIOi7avk&t=441s
如果想行番龍奈既話將佢2張鬼龍tt換龍奈 格en換鋼en就得
我自己就覺得鬼龍tt強勢啲
想問下佢果張jirachi sm幾出,
同埋sm8張鬼龍係咪上左價
鬼龍優點係多血 唔洗重復差en
龍奈就少血高爆發
不過依家無左nest ball好難放好多尤魚
龍奈難玩左好多
jirachi sm9
明白,果張giratina sm8
我見網上版要8包先換到,
其實係咪值咁貴,
想係網上版整一套出來試下先,
呢套係咪打火tt超夢tt果啲都打到下?
用鬼龍無限loop黎打tt係幾好打下
派傷+2拳就一隻tt
giratina真係幾貴下 有d後悔以前平價放左張
果時sm8一出已經唔平,
我見宜家仲貴有冇咩特別原因
rotation
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞