[推到完場+競猜遊戲] 第89屆奧斯卡金像獎頒獎典禮

1001 回覆
26 Like 0 Dislike
睇完Elle覺得女主角非Huppet莫屬!

期待正場

Emma Stone 下次請早

去啊Huppert

America First
投左
女主同男配違背良心地投左愛瑪石同Ali
愛瑪石就費時講,跟本係做比佢,就好似2012年做比Jennifer Lawrence咁 仲要咁岩今年對手又係法國人
論角色個演技,今次入圍既根本無個比得上Huppert
但無用啦America First丫嘛
上面有巴打提起梅姨
我真心唔明點解佢個角色成個傻西咁都入到圍
唯一一個拍得住Huppert既Chastain提名都無真心過分

男配就…我真心唔覺Ali有乜特別 但我估班選委為左反Trump都會比佢架啦
男配我自己心水係Hedges 同Casey D對手戲交足貨,不過應該贏唔到

雖然La La Land掃硬獎,但如果贏埋劇本就真係好過分 Manchester by the Sea個劇本簡直係教材級

外語片就...完全唔知Toni Erdmann好睇係邊
但都照投比佢因為另外幾套都唔似贏到獎
投左
愛瑪石就費時講,跟本係做比佢,就好似2012年做比Jennifer Lawrence咁 仲要咁岩今年對手又係法國人
上面有巴打提起梅姨
唯一一個拍得住Huppert既Chastain提名都無真心過分

男配就…我真心唔覺Ali有乜特別 但我估班選委為左反Trump都會比佢架啦
男配我自己心水係Hedges 同Casey D對手戲交足貨,不過應該贏唔到

雖然La La Land掃硬獎,但如果贏埋劇本就真係好過分 Manchester by the Sea個劇本簡直係教材級

Ali我覺得都ok, 但Emma Stone真係
其實唔係差, 但真係太做比佢囉
同埋戲路好窄成日都係做呢啲串串地但又幾醒幾sweet嘅女仔 (Easy A, The Amazing Spiderman, Birdman, Crazy Stupid Love, Magic in the Moonlight... 數唔哂) 我覺得係做返自己多過係好戲
客觀嚟講點睇都應該要Huppert贏, Streep提名換Chastain
La La Land真係好overrated
係有好多野值得讚但真係唔值掃獎, 好多獎真係唔應該攞
但睇死都係掃架喇 Oscar
投左
上面有巴打提起梅姨

Ali我覺得都ok, 但Emma Stone真係
其實唔係差, 但真係太做比佢囉
同埋戲路好窄成日都係做呢啲串串地但又幾醒幾sweet嘅女仔 (Easy A, The Amazing Spiderman, Birdman, Crazy Stupid Love, Magic in the Moonlight... 數唔哂) 我覺得係做返自己多過係好戲
客觀嚟講點睇都應該要Huppert贏, Streep提名換Chastain
La La Land真係好overrated
係有好多野值得讚但真係唔值掃獎, 好多獎真係唔應該攞
但睇死都係掃架喇 Oscar

平心而論Moonlight係一套好清新既黑人電影
起碼唔係又話黑人被歧視果d 50年如一日既劇情
之但係我印象真係唔深刻 所以會想Hedges贏
不過...如果你話最後好似BAFTA咁頒比Dev Patel的話,我真係寧願Ali贏
hacksaw ridge點睇

Mel Gibson
仲有一日
LA LA LAND 絕對過譽,講完。

連登仔逢紅必反,講完。
亂咁投完
希望到時good show

連登仔逢紅必反,講完。

除左男主提名係過譽其他都ok

連登仔逢紅必反,講完。

除左男主提名係過譽其他都ok

電影,導演,女主,攝影,配樂,歌贏硬
男主輸硬
其他獎就睇班評委有幾想造神
尋晚睇Manchester by the sea悶到訓着
最後完得好突然,唔明點解會提名oscar

我覺得好睇
等睇雙數拎第三個oscar獎

好好睇
睇完好sad
等睇雙數拎第三個oscar獎

唔好啦掛
留名
聽日 8 點截止
動畫一定係zootopia
如果唔係有Casey Affleck,實訓身支持虎爸Viggo Mortensen
Isabelle Huppert
希望蜘蛛仔拎best actor 佢既演出堅打動到我
Oscar honest trailers
https://www.youtube.com/watch?v=3o-aEUulEDQ

Potential terrorist

中文字幕版

https://www.youtube.com/watch?v=uhsJg8ijSMc
我又貼下點估

最佳電影 La La Land

最佳動畫長片 Zootopia
最佳外語片 Land of Mine (Denmark)
最佳紀錄長片 Fire at Sea
最佳紀錄短片 The White Helmets
最佳短片 Sing
最佳動畫短片 Piper

最佳男主角 Casey Affleck, Manchester by the Sea
最佳男配角 Dev Patel, Lion
最佳女主角 Emma Stone, La La Land
最佳女配角 Viola Davis, Fences

最佳導演 Damien Chazelle, La La Land
最佳改編劇本 Moonlight
最佳原著劇本 Manchester by the Sea
最佳攝影 La La Land
最佳剪接 La La Land
最佳服裝設計 Jackie
最佳化妝及髮型設計 Suicide Squad
最佳製作設計 Fantastic Beasts and Where to Find Them
最佳音效剪接 Arrival
最佳混音 Arrival
最佳視覺效果 Hacksaw Ridge

最佳配樂 La La Land
最佳電影歌曲 “City Of Stars,” La La Land
仲有7個鐘鬆d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞