[推到完場+競猜遊戲] 第89屆奧斯卡金像獎頒獎典禮

1001 回覆
26 Like 0 Dislike
第八十九屆奧斯卡金像獎頒獎典禮-「連登巴絲齊來估」

一年一度奧斯卡金像獎頒獎典禮又來啦!
過去3年的「高登巴絲齊來估」係唔係玩得好開心呢?
反應空前熱烈!今年一於再玩過!更移師「連登」舉行!

本屆為第八十九屆,將於2017年2月27日 (香港時間星期一) 早上公佈所有結果!

為加強討論氣氛,今年繼續由馬德鐘巴打攪攪新意思,設立第一屆「連登巴絲齊來估」競猜遊戲!
只要猜中10項或以上的主要獎項會在post 內表揚,
全部估中更會有十杯酒及神秘禮物乙份(條款請參閱下文)!

仲講呢D? 係唔係好想瘋狂競猜?快D一齊估啦!

官方提名名單及資料請參考: http://oscar.go.com/nominees

溫馨提示: 1. 有*號的主要獎項為必猜項目。
2. 一人只限競猜一次。如有重覆,會以最早的回覆為準。
3. 請各位巴打絲打務必填寫你的連登名及UID,否則,如果你猜中左,並不符合資格!
4. UID 是你的會員編號!

截止日期:2017年2月27日 (星期一) 早上7時59分59秒

結果公佈及電視直播: 2017年2月27日 (星期一) 無線電視明珠台

06:00-08:00 星光匯聚奧斯卡R (直播)

08:00-09:30 奧斯卡R頒獎禮前奏 (直播)

09:30-13:00 第八十九屆奧斯卡R金像獎頒獎典禮 (直播)

*如有任何爭議,馬SIR 保留一切決定權
*如發現以任何不實方法參加遊戲如以電子方式刪改參加紀錄,將會取消資格及不能參加日後由本人舉辦的其他遊戲,以示公允。
*部份電影及技術人員未有中文譯名
*第一位最快全部估中的朋友或會有禮物乙份,種類會與電影有關,視乎大家參加踴躍程度而定,以交表的參加時間為準
*估中全部獎項的最快一位幸運兒會在推到完場POST 內公佈,並稍後PM 聯絡,如沒有任何得獎者則不會另行通知。

投票競猜網址:https://goo.gl/Kd8u2U

快d一齊玩、一齊推到完場啦!
今年都真係幾難估
留精
留名
條款請參閱連結內為準
投咗
今年最難估係男女主角

男主角Casey Affleck本來坐定粒六,但無啦啦Sag Awards殺出個Denzel Washington,頓時成為大熱。不過我最後都係揀咗Casey

女主角Emma Stone無可否認係大熱,但我始終心繫雨蓓,無辦法唔揀佢
今年遲左開post 請見諒
投咗
今年最難估係男女主角

男主角Casey Affleck本來坐定粒六,但無啦啦Sag Awards殺出個Denzel Washington,頓時成為大熱。不過我最後都係揀咗Casey

女主角Emma Stone無可否認係大熱,但我始終心繫雨蓓,無辦法唔揀佢

Elle 都唔知上唔上正場
已投
唯一同我意願唔一致係女主角
想投Natalie Portman但見Emma Stone大熱即刻轉投Emma
已投
唯一同我意願唔一致係女主角
想投Natalie Portman但見Emma Stone大熱即刻轉投Emma

Why?
覺得奧斯卡太政治,冇用常理去揀

不過攝影點都一定係啦啦𡃁

係近十年政治左

以前Rocky 呢類商業片都可以拎最佳影片

係近十年政治左

而家政得好緊要,中學後期已經開始冇睇
以前好啲
預備走堂返屋企睇live
預備走堂返屋企睇live

假已請

係近十年政治左

以前好啲

其實我當電影盛事睇喳

係近十年政治左

以前好啲

其實我當電影盛事睇喳

係近十年政治左

以前好啲

其實我當電影盛事睇喳

Same以前真係錄低直播放學衝返屋企仲要冇字幕
而家......直接等list

係近十年政治左

以前好啲

其實我當電影盛事睇喳

其實睇下佢的取態都可以了解美國社會係點

今年認為會一致反trump

係近十年政治左

以前好啲

其實我當電影盛事睇喳

其實睇下佢的取態都可以了解美國社會係點

今年認為會一致反trump

唔使認為,都可以肯定係反trump
男主角Andrew Garfield
女主角Emma Stone

留名聽日估
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞