[推到完場+競猜遊戲] 第89屆奧斯卡金像獎頒獎典禮

1001 回覆
26 Like 0 Dislike
miss sloane落選女主提名已經放棄睇奧斯卡

應該飛走梅姨啦

老是常出現
best pic正路都係la la land
不過moonlight或者Manchester by the sea又可能爆冷嬴到
好難估

點都唔係hidden figures啦
sag今年玩野 頒俾佢地
認真問
點解你地會吹奏Elle
睇完都唔覺有咩特別
有冇咩原因

同個強姦犯發展到咁既關係都唔夠特別?
撇開劇情唔講 (費事劇透),套戲既場面調度、氣氛營造、節奏掌控都盡顯韋浩雲既導演功架。尤其喜歡刮大風兩條友夾手夾腳閂窗嗰幕,完全係用聲畫呈現兩個人複雜而曖昧既關係
當然,其實淨係睇雨蓓表演都已經值回票價

Isabelle Huppert 6字頭架啦

仲可以做到隻FEEL, 你估易咩

法國影后真係有料到

我都撐佢拎

應該飛走梅姨啦

Jc好可惜

應該飛走梅姨啦

Jc好可惜

仲有3日
Should win

唔係will win
仲有2日
Spotlight呢d垃圾都有Best Picture hahaha

好睇喎
好期待Ryan拎唔到男主角成班港女係fb叫春
好期待Ryan拎唔到男主角成班港女係fb叫春

萬一攞咗咪又係叫
睇完Elle覺得女主角非Huppet莫屬!
Hidden Figures 幾好睇,又講黑人
應該好有機

神奇虎爸 我好喜歡

期待正場

Emma Stone 下次請早
hacksaw ridge點睇

期待正場

Emma Stone 下次請早

去啊Huppert
一直唔覺Huppert已經六張嘢,為Huppert集氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞