[推到完場+競猜遊戲] 第89屆奧斯卡金像獎頒獎典禮

1001 回覆
26 Like 0 Dislike
Annalise!!
Lalaland俾個女主、音樂獎算啦

女主憑咩
攝影

攝影反而又麻麻,都係啲音樂深刻多過攝影

Cinematography丁到出血喎勁過音樂我覺得

Agger
英國演員講野言簡意賅:-)
我記得bridge of spies佢都係出得好少 死啦係咪呢套呢係咪佢呢

又黑人拎 侵侵塊面擺係邊
Lalaland吹大咗
有冇link
Lalaland俾個女主、音樂獎算啦

女主 不了
音樂都有啲機

Michelle william?但我覺套戲男主角太搶,令我覺得女主角未係太好
無唸過奧斯卡 會提香港

Umbrella movement已經有提
其他lalaland百分百係最佳導演,其他反而仲有機會

La La要攞攝影呀

除咗opening個long take睇唔出有咩可取之處

打燈同顏色運用都好靚,鏡頭攞得好我覺得
無唸過奧斯卡 會提香港

上年都有提啦?
Naomi/Davis
未睇manchester同moonlight 都會中意lalaland既

Manchester by the sea
嘩今屆真係 " 黑 " 到呢
講起音樂獎
sing street提都冇提名真係火都起

Drive it like you stole it

呢套認真正, 冇提名真係唔知點解

原本諗住可以Oscar聽live
今年提名太多黑人片香港又上唔晒,結果喺男女主配呢啲分析唔晒

可能未上姐
未睇manchester同moonlight 都會中意lalaland既

Manchester by the sea

尾段撞番佢老婆果度 , 我喊唔停

可能真係玩死trump

一次補番咁多年
今年提名太多黑人片香港又上唔晒,結果喺男女主配呢啲分析唔晒

真,有幾套聽講好睇都未上,香港片商做咩勁
其他lalaland百分百係最佳導演,其他反而仲有機會

La La要攞攝影呀

除咗opening個long take睇唔出有咩可取之處

打燈同顏色運用都好靚,鏡頭攞得好我覺得

AGEE
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞