點解要紅衛兵式辱罵警員 重要包圍警總?

327 回覆
84 Like 915 Dislike
你有冇試過被紅衛兵批鬥啊
同意樓主。621 既行動同612 警察係中信/太古廣場圍堵示威者冇咩分別。呢種做法,做一次就夠。
個人覺得去到呢個時候,既然政府話有機制處理,咁我地應該係突顯個機制有幾咁荒謬,幾咁無能。掟幾下雞蛋,只能洩憤,係唔會爭取到任何嘢。洩完憤,畀人影哂相,然後對方發動輿論,最後吃苦係自己。
我認同要反送中,反黑警。但一定要用合理手段。
block柒佢算鳩數啦
俾人問到口啞啞又唔識答人
仲係度死撐
真係低能架條友
Send email去投訴警察科啦圍乜柒!

如果紅衛兵咁和平理性, 咁有民主理念, 今時今日中國就唔係咁啦
完啦好嗎 咁多位巴打都陪你玩角色扮演都玩左好耐啦 樓主都應該扮夠法律系學生嫁啦 不如由個po沉啦 依加有更重要既事要去focus 下次先陪樓主你玩過啦
樓主 坐左幾耐? 依家就係無人要問責
人哋駁撚哂然後自己唔肯面對,就係你呢d。

仲講捍衛發言權,可笑,你而家屌緊人係紅衛兵呀,你自己咪紅衛兵囉仆街!
比佢浪費咗 10分鐘時間
樓主,我好明白你想講咩。但依加既香港再唔係以前既香港,好多野唔係好似你諗得咁理想。

香港呢個法治社會早以大不如前,政府使用威權統治去管治人民,官官相衛。警察成為左工具,為政府武力護航。

明報有記者係魚革畀黑警圍毆,上左監警會都冇用,話確認唔到警員身份。今次6.9,6.12 又係咁走法律漏洞,又官官相衛。今時今日搞到咁係因為長期民怨積落黎。
其實呢市民依加就申訴無門 人地有心包庇警察濫權普通市民可以做d咩 係一個極權國家法律真係唔會真係好保障到市民 唔好話投訴
唔係丫
你話果班on9先開post叫人投訴黑警
問責係action and reaction
問完要有人覆 覆完要調查責任先得㗎
單方面唔撚係問責呀 係問咋
第一日出嚟同政府講數?
呀你真係唔識㗎喎
同共產黨講法律本身就係on9
條law unjust, 個政權illegitimate,點解要follow?
Jurisprudence有冇讀過legal positivism/ legal validity呀?
咪撚再影衰law友啦,正宗識少少扮代表
You didn't make yourself clear. You just made yourself stupid.
唔係加插d幼稚英文,不斷重複同樣英文單字legal process就代表你係u grad (sorr9ly我由你第一句已經唔相信你係law grad,無可能)。
Anyways,樓主唔只要讀歷史,仲要讀埋心理學下次點扮得似d。

利申:hku master畢業
盲少陣啦
法律唔係剩係得刑事架盲鳩
連legitimacy都冇學咩人講criminal justice呀
( Show Blocked User - 永恆星曲 )
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞