點解要紅衛兵式辱罵警員 重要包圍警總?

327 回覆
84 Like 915 Dislike
白痴仔
SPT都唔識走黎撻朵
蘇格蘭場比antifa圍屌我會幫met police
但而家特區警察有冇meet到平民對執法部門既期望值先
而家香港大部份法律都係英式普通法條文
重點係冇經過民主社會洗禮
普遍認受性純粹由執法部門以身作則
執法部門既legitimacy係由市民比既
當執法部門唔再有市民既認受性咁係執法部門要反省下點解 唔係叫市民反省

reading乜撚野 咪撚笑大人個口
仲有係importance唔係important
字都未撚識串同人講讀law
今日返補習 有個學生問我呢兩條點計..
https://lih.kg/651293

你連小學雞數學都搞唔撚掂呀 返去好好讀書啦
學人講紅衛兵
咁政府唔問責、唔理投訴,仲講句係咁嫁喇你咬我食啊嘻嘻😜
咁你點?你答我
樓主係唔係毅進警察定理科仔?
自由主義,民主,啓蒙運動,文藝復興,三民主義
你要研究下先同你討論到
笑咗 你睇唔睇到要以法律去維持.... 前提你係in the mean of law... 你呢張相係support嘅我論點你知唔知
唉,你唔好以為讀完law就睇透世事啦
呢個世界如果所有野用law解決到,就唔會有香港而家咁啦
巴打,我知你真心膠,但人要長大,要面對現實架。
政治,權力,係香港已經比法律高,政治你如果睇cctv你會覺得好簡單,但事實係唔係咁架巴打。
你係呢個香港生活多十年,再睇翻你呢個post,你就會明架啦
紅衛兵>殺人>批鬥?

學生>講粗口>批鬥?

冇一忽似!

補充返,第一批紅衛兵其實係班紅二代,所以平反文革都冇清算班紅衛兵。

毛澤東依招幾高,推波助瀾最後個浪會冚返班紅一二代,借刀殺人既完美示範。
唔係真心膠 係純粹覺得香港人錯咗 因為呢種方式去表達訴求好差
依家就係話你選擇性回覆 利申 港大畢業
讀屎片
笑撚死
咁你應該比較少用呢個器官啦
收皮啦
有人唔做係要做狗
樓主咪撚7啦 係邊撚個迫鳩市民咁做呀 抵你比人屌
第一,開槍殺人可以,但冇人受傷嘅示威就唔可以,完成荒謬,你咁樣只係為殺人行為找逃避方法。

第二,知唔知咩叫紅衛兵呀你,而家強逼過邊個,鬥死左邊個呀?

第三,香港早就冇法治啦,你先睇下六七暴動d判決,同埋睇下今日馬道立講嘢個立場先啦。

最後,我屌撚你啦! 制度出問題,律政司從屬黑警,你而家講法治!? rule by low呀! 有冇呀依家!
垃圾
老實講 我睇到你地嘅回應我冇嬲 我係傷心 因為一部分人佢地唔明我講緊乜 都幾大部分其實
純粹覺得 < 即係冇論點啦
law grad連數都未撚識計
唔撚洗理條傻閪
單機啦你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞