點解要紅衛兵式辱罵警員 重要包圍警總?

327 回覆
84 Like 915 Dislike
因為佢哋已經唔係警察
佢哋係政府對付人民的武器,你俾枝槍指住嗰陣,會唔會同粒子彈談戀愛?
咪再用漂白水啦,漂極都唔會白返之餘仲污染地球呀
個d叫以退為進
警察投訴課自己人查自己人有撚用咩
你老母就紅衛兵
唔洗搬程序公義出黎撻人,冇人話過要扭曲司法制度未審先判制裁佢地,依家係咪用tvbfun一人一票選港姐式投票決定佢地有冇罪?呢個係一個民眾集會,以同司法無關既方式去宣洩對警察以至監警制度既不滿,有咩問題?
包圍咪包圍
係紅衛兵就捉左佢地出黎打啦
結論樓主係傻鳩 大家唔洗理
笑 你英國law Gard就好心你睇清楚我呢篇文express point係咩先 The important of legal system process.
鬼唔知呀? 但咁樣就代表可以圍警總辱罵警務人員? 你連year one教嘅 legalise Morden society 都唔知 英國Gard嘅都唔識reading? 我篇文stand point係咩都未知 唔好講多膠 你係其中一員
通常d自大撚都係無咩料
樓主讀law咁撚勁,香港靠你啦
狗冇一個係無辜, 互相包庇
鬧幾句就話係紅衛兵

咁打到人流血應該係大魔頭

咁你重唔開post 屌到佢哋反艇
咁樓豬有咩高見
睇到啲咩係我地睇唔到得你睇到
去辱罵每一個見到嘅警務人員 你覺得係冇問題?
樓主根本連紅衛兵點批鬥人都唔識
講嚟都多鳩餘啦
真係以為紅衛兵用把口嚟批鬥咩
就係個system 有問題先咁多人出黎屌
你睇下警察投訴科同監警會係無撚用既
自己查自己
點撚樣投訴佢地
係個濕鳩政府加埋濕鳩制的
加上班濕鳩差佬既行為引人出黎屌佢地
只不過係圍堵
比起警犬嘅圍殺人道一萬倍
佢地冷氣房捱雞蛋
市民大熱天時捱你老母催淚彈
布袋彈 橡膠子彈
圍堵有殺傷力咩?
又冇焊撚死佢啲門 斷佢水 電
失望 邊個失望啲啊
讀咁多書都係廢鳩嚟
信佢個政治制度 高分低能
一副置身度外 憐憫世人嘅樣
好偉大?聖人?
搏咩啫你嘔撚心 係啊我係粗人啊
Errrrr,紅衛兵查實就對家嘅⋯⋯
同意呀 最好等到佢過左世先再追究啦 橫掂做咁多陰質野 都唔慌長命
btw 本身傻仔講野都唔想理 但睇得出樓主係啲特別有自信嘅傻鳩 一講唔過人就話自己點點點一定識得多過你btwb
btw 師兄寫paper係咪又係同professor講自己係點點點 所以我既論點一定啱
制度內反抗無效咪制度外囉
屌你投訴有用 制度有能力限警權 我會咁得閒天時暑熱企足一日?
你估粗口鬧警鬧一日唔攰架?
好啦你繼續等啦
唔好以學歷去取笑人 呢個世界講用腦 學歷嘅高低只係其中一個aspect去反映一個人嘅各項能力
利申 hku degree & master holder
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞