點解要紅衛兵式辱罵警員 重要包圍警總?

327 回覆
84 Like 915 Dislike
唔好盲目相信法治啦
香港政府部門有幾可會認錯同畀你告得入?
朱經偉有哂片大頭樣都搞幾年
612班人冇number,點查?
邊個幫你查?
調委員會都成立唔到
香港人真係要忍?

係,宣洩好似好意氣用事
但冇傷害人,只係佔領抗爭
你都睇唔過眼?
係咪潔癖都咁?

再諗深一層,行動升級後,呢場反送中運動有幾種結果
1. 行動升級後,和理非同勇武派意見不合。最後越嚟越少人出,然後行動不了了之
2. 畀和理非屌完後,行動變返好似雨革咁既和平集會,最後民意消耗,慘淡收場
3. 行動升級後,雖然畀輿論攻訐,內有意見不和,和理非依然同勇武派統一戰線。幾場不合作運動後,政府跪低撤回。

雖然我個人有少少唔認同621 既做法,但係反送中既大原則底下係需要支持既。
兄弟爬山,各自努力,切勿內訌
讀law屎忽條毛生得長d㗎?
樓主完全係活係象牙塔 先莫講最基本既投訴方法已經證明失效
就算真係告上court 中間要等幾多年?
如果最後結果都係彰顯唔到公義咁又點?
成日話問責 近衣十年有邊個高官問責過?
衣家就係數以萬計既人唔相信透過「正當」方法可以伸張到。
仲有 我諗樓主最唔明白係中國式做法係點 香港就係變緊做中國 所有野都跟緊 由上而下都係
而呢個正正係你心目中 「公私分明,法治社會」既最大opposite
你可以argue this is hong kong not china yet
但大家都心知肚明
係個象牙塔度出返嚟再傾
of course la
加入狗隊都不失為一個好方法
又有穩定收入又可以亂棍發洩
正到仆街
圍大狗屋係要求問責,唔係你所講咁只為發洩,同埋唔該唔好喺度扮理性,現行監警會並不能有效監察、制裁,屌你老母又喺度叫我地要信任要慢慢同佢磨,信任都要有基礎掛?

退一萬步嚟講,唔講圍佢地有無用,屌你老母香港人比人踩到上心口,又開槍又催淚彈又警棍扑濕,屌你老母仲喺度戇鳩鳩搬程序公義出嚟,係唔撚係比班黑警濫用公權當香港人係狗咁,連鬧佢地嘅權利都無,發洩之前都要你呢條偽理性膠批准?
你係咪ive law?
你影衰hku law呀屌你老味
點止
晉升機會良好
隨時可以奶到林鄭腳板
最簡單啦
放飛機戴高帽就基本要求啦
綁返個枷鎖 跪地遊街示眾
掉雞蛋、石頭 吐痰 拳打腳踢
再捉埋佢個仔鬥埋一份
呢堆教科書式批鬥
都只係中左圍罵同掉雞蛋2 樣

想知樓主讀開邊本歷史書
可以大發慈悲指教下我地
其實如果個社會制度係行之有效,今次唔會有遊行發生Tim,而家係成個制度壞左,而d人去fix 既時候你仲diu9d人,叫人keep住有舊壞ge野
你食左藥未?
使咩舉例子, 做咩都好過冇嘢做走出嚟嘅示威者㗎啦
學你話齋冇收入又會比人扑
警察>>>>>>>>>>>>暴徒
搵鐘求性
呢條友係3毛黎

成日搞分化
大家唔好應佢
見到個等字 我真係笑L咗
俾人當狗咁撚 仲等
你係真心膠呢,同埋我話你知丫,讀大學對我黎講知識係好重要,但係我有一樣野係大學學到最貴重ge野呢,就係要學識點諗野,點分析野,點去proof一樣野,而唔係單單將書本上用ge野直接用

你唔識以上ge野,你只係grad咗書上ge知識,但你個人未夠資格grad

Sorry 巴打,我會唔會真心咗?
反正係狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞