點解要紅衛兵式辱罵警員 重要包圍警總?

327 回覆
84 Like 915 Dislike
其實包圍警總嘅人有冇諗過 你好似紅衛兵? 我地以事論事 警務人員係有EQ低嘅人 係有人指揮不當 係有錯 係要問責 呢個問題唔係只係警隊有 呢個社會上到處都係咁 但你係應該去搵出個批人然後問責 而唔撚係紅衛兵式不分青紅皂白去圍鳩警總 去辱罵全部人係狗係警係仆街 包圍警總又去辱罵警員個批人 你地真係同紅衛兵冇分別 冇腦 冇分析力 做嘅嘢完全唔恰當
我讀criminal law 你知唔知點解一個強姦咗20個幼童嘅犯 一個十惡不赦嘅罪犯 點解我地唔公審佢? 點解我地個legal system唔以其人之道 還治其人之身? 咁係因為法治精神嘅彰顯唔撚係以暴易暴呀柒頭 係懲罰 再教化 你地咁樣去辱罵警察 圍鳩人 真係令我呢個土生土長嘅香港人好痛心
你地圍鳩佢地咁樣有撚用咩 咩有用知唔知呀? 研究法律條文 send信去懲罰問責做錯事嘅公職人員 follow-up make sure要問到責 咁樣先係公私分明 先係冇個人情緒 先係法治社會....
我唔係警隊嘅人 家人冇人做警察 你地今次真係過咗火 好不智 我知實有好多負評 因為你地真係粗人 魯莽 不智 衝動
啲狗冇編號點知邊個啊? 有良心就比左信啦
所以呢個要問責 我都知有問題 我都有投訴 但唔係以辱罵去處理
I don’t think so
what goes around comes around

以子之矛 攻子之盾
其實你知唔知紅衛兵係點鬥人?
睇嚟係清唔知 你有冇讀過歷史?
因為警察唔係站係人民嗰面
已經失去警察嘅功用唔可以叫警察了
我地圍嘅只係高牆嘅一部分
紅你老母
( Show Blocked User - 永恆星曲 )
唔好回 此post 已完~~~~~~~~~~~
不如你講下咩叫批鬥
要個機制有用先得㗎
投訴冇用就局住要試其他方法
block得我嘅都唔係讀law 因為你根本唔明criminal justice process嘅重要性
球證 旁證 協辦 全部都係佢地嘅人
點夠佢地玩呀 咩都話個別例子

個政府強姦左我地咁耐又點計呀
Icac都廢咗啦
選擇性回覆 就咪撚學人開post
垃撚圾
屌你老母
收錢發言死全家
未必冇用 要睇佢點處理 因為佢地立場軟化 大家有目共睹
望望朱經緯單case先再講啦樓主
笑 你有冇讀大學?
佢得到應有懲罰 冇睇新聞?
自己人查自己人有咩好查?
師夷之長技以制夷
我係冇個人情緒 用腦去跟進社會重大事件 呢個係我地需要 而唔係講下粗口 圍下政總警總咁簡單
單機啦柒頭
咪on9啦,你睇下投訴課做過d咩先,唔好淨係睇tvb新聞啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞