CA/ACO現職及2016公開招聘賽前+賽後討論區(6)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
過埋呢個星期都冇就疊埋心水等六月
有咩慘得過睇漏email冇做skill test
唉 覺得自己好廢

咁都睇漏證明你未有好想做呢份工既心
我8月入左表9月開始日日check email驚漏左

我報完 9月check到今年年29先有
幾時到我叫下春先
唉 覺得自己好廢

多謝你讓個位出嚟俾有準備嘅人
唉 覺得自己好廢

上屆小弟直頭無APPLY 到
個種飲恨唔講得笑
有無in過ca嘅可以講下大約流程係點?
自我介紹有無話幾多分鐘?用中文?全世界都一樣?

讀英文文章個內容係d乜?好長?個深淺程度會唔會同st個英文打字嗰篇差唔多?

如果做緊政府合約工,佢地call個report睇係幾時?in完之後? 個report姐係個合約僱員考績報告?
有無in過ca嘅可以講下大約流程係點?
自我介紹有無話幾多分鐘?用中文?全世界都一樣?

讀英文文章個內容係d乜?好長?個深淺程度會唔會同st個英文打字嗰篇差唔多?

如果做緊政府合約工,佢地call個report睇係幾時?in完之後? 個report姐係個合約僱員考績報告?

唉 覺得自己好廢

上屆小弟直頭無APPLY 到
個種飲恨唔講得笑

你而家都有offer啦
Ca派offer派得快好多
兩星期就有
基本法100分左但係無offer
[唔知wow左未]
香土睇到

現時派發進度:
Interview(st日期)
CA - 14/12
ACO - 12/12
Direct offer(interview日期)
CA - 3/2
ACO - 19/1

有blt信?

Btw基本法佔分好少 最主要睇面試表現
[唔知wow左未]
香土睇到

現時派發進度:
CA - 14/12
ACO - 12/12
CA - 3/2
ACO - 19/1

唉17/1出事啦 等6月
[唔知wow左未]
香土睇到

現時派發進度:
CA - 14/12
ACO - 12/12
CA - 3/2
ACO - 19/1

13/1 so far好似得1個人報喜
[唔知wow左未]
香土睇到

現時派發進度:
CA - 14/12
ACO - 12/12
CA - 3/2
ACO - 19/1

過完新年手腳放慢左好多
仲要happy friday

苦等慘過失戀
利申: 10/1 ST A0

有blt信?

我都岩岩收到信
一樣無offer

有blt信?

我都岩岩收到信
一樣無offer

大把人100分

有blt信?

我都岩岩收到信
一樣無offer

大把人100分

基本法係係同分情況下影響你早入職定遲入職排位,from文總
大家唔好急
派direct offer係有可能派返轉頭
分數問題
唔係話派完你個水就等放大榜
[唔知wow左未]
香土睇到

現時派發進度:
CA - 14/12
ACO - 12/12
CA - 3/2
ACO - 19/1

過完新年手腳放慢左好多
仲要happy friday

苦等慘過失戀
利申: 10/1 ST A0

星期四有好幾個報左喜啦

有blt信?

我都岩岩收到信
一樣無offer

大把人100分

基本法係係同分情況下影響你早入職定遲入職排位,from文總

個日去in 同場四五個人得我考基本法
我仲要唔識做
今個禮拜4先ST
係咪最快都要4月先有機去IN
順利的話係咪都要最快6月先出OFFER?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞