CA/ACO現職及2016公開招聘賽前+賽後討論區(6)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
拿,我冇講話冇waiting list,只係話今次派offer派得快咋,waiting應該有的,未收reject前都有機會
20/1 in 男男女(光頭佬房)
今日收offer

係咪等到有RD先辭職都得?(辭職要一個月)

咁激,完全無waiting ?

唔撚係呀
咪吹水引起恐慌wor

得罪講句 加句話同事間聽返黎 信不信任你就搞到人心惶惶 咩用意

你可以唔信,我冇話一定係咁
今次st派到3月尾,in到大約5、6月,6月底一定要完,又要準備9月內部開始申請調職
據聞今次係夠分就派offer,唔係最後大榜排隊,所以先咁多人好快收offer,我聽就係聽到咁,你要話我造謠吹水我都冇計,反正對我冇影響亦冇得益。

夠分既意思係咪夠尖子既分?
咁未到尖子分數但合格分數以上唔會連waiting都無掛?

我聽到就係今屆冇分尖子,夠某個分就派offer

連入waiting既希望都無埋…

夠分派offer唔代表冇waiting,可以理解做合格高幾分派先,啱啱合格嘅等最後
只係冇左特別高分嘅尖子呢樣野

咁激,完全無waiting ?

唔撚係呀
咪吹水引起恐慌wor

得罪講句 加句話同事間聽返黎 信不信任你就搞到人心惶惶 咩用意

你可以唔信,我冇話一定係咁
今次st派到3月尾,in到大約5、6月,6月底一定要完,又要準備9月內部開始申請調職
據聞今次係夠分就派offer,唔係最後大榜排隊,所以先咁多人好快收offer,我聽就係聽到咁,你要話我造謠吹水我都冇計,反正對我冇影響亦冇得益。

夠分既意思係咪夠尖子既分?
咁未到尖子分數但合格分數以上唔會連waiting都無掛?

我聽到就係今屆冇分尖子,夠某個分就派offer

連入waiting既希望都無埋…

夠分派offer唔代表冇waiting,可以理解做合格高幾分派先,啱啱合格嘅等最後
只係冇左特別高分嘅尖子呢樣野

明白
好不安呀

我2/2 in aco仲未收到柯華田,好擔心
ACO 收到offer啦
請問係咪有group可以入?
聽日in 無咩點準備

諗住靠呢個月係咁interview 既經驗裸考

睇過下懶人包 同追晒咁多個forum 啲post

日日睇晚間新聞咁

好驚英文唔識答
ACO 收到offer啦
請問係咪有group可以入?

其實入左仲入咩gp
聽日in 無咩點準備

日日睇晚間新聞咁

好驚英文唔識答

好多人都話篇英文好易,放心喇,最難係時事同處境題

仲有無咩可以準備

執齊cert 同相 會唔會要埋副本
聽日in 無咩點準備

日日睇晚間新聞咁

好驚英文唔識答

仲有無咩可以準備

八大職能
聽日in 無咩點準備

日日睇晚間新聞咁

好驚英文唔識答

仲有無咩可以準備

八大職能

Google 過係咪懶人包職能頭幾頭個個

成日都數唔齊8 定9 個
收到offer 20/1in 請問如果最遲rd都未番到工 因為公司要2個月notice 有無機會可以推後rd day?
另外係咪寄番封信過去就可以?
好想要offer 快啲畀我啦
3月頭考st
求st傻瓜包
之前問過但搵唔返
email: yaandrewyawcl@gmail.com
已完
再叫春等6月 潛水算
上水幫大家打打氣
我果陣英文題真係易 啲字唔難
處境題係而家公司都有遇過
係時事題 千算萬算算唔到佢出咁冷門
仲要答錯咩部門負責
想問下6月如果有waiting or reject 既話係咪都係寄信通知?

加快派in
有無人記得aco同ao面試最後日期係去到幾時?
有無人記得aco同ca面試最後日期係去到幾時?
已完
再叫春等6月 潛水算

I know that feel,bro
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞