CA/ACO現職及2016公開招聘賽前+賽後討論區(6)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
月入21k但年年驚俾人炒(唔關能力事,係公司年年都cut cost年年炒人),轉去做ACO會唔會好衰仔好冇大志

自己諗下4+ 果陣俾人炒會點
月入21k但年年驚俾人炒(唔關能力事,係公司年年都cut cost年年炒人),轉去做ACO會唔會好衰仔好冇大志

另一個平行時空,自己4+拎緊40k

所以選擇左政府工就唔好諗返轉頭
有無巴絲知acceptance form係send去邊個email

Fax完打左去問,佢地話要寄返正本俾佢地

我都問左 係咪fax完 再寄 就再等消息?

星期一寄完我今日就收到電話confirm話下星期有email同信

咁快有消息 我公司要兩個月notice 佢叫我寄埋份contract去
需唔需要打去confirm佢有無收到acceptance form?

可能我係遲過佢俾果個deadline寄先打黎問返唔返到工
正常fax加電郵都穩陣既

自膠
Fax加寄信

Thanks!!電郵嚇一嚇

5+/ 6+ 呢
有無能力其實自己知
覺得有能力咪去囉
都完啦, 有冇大大可以share懶人包

但要兩年後先收到你有冇問題

但要兩年後先收到你有冇問題

未有 interview
好想星期一打去Ggo 問
有冇巴打可以send個懶人包俾我
derrick5488@hotmail.com

有冇巴打可以send個懶人包俾我
derrick5488@hotmail.com

想拎定果懶人包 下年考

幫幫手
經過星期五六都冇 我正式宣布我等6月大榜
各位再見 有CA interview先再上水
同大家講下入職後生活
aco有啲位唔止做文職
而且輪更要翻六日/強制ot日翻11hr再補time off
唔好抱太大期望係一份好好既工
同大家講下入職後生活
aco有啲位唔止做文職

派左去返shift位?忙唔忙

係啊
假日就勁忙 平日都尚叫ok
所以入職前唔好太大期望
否則會好大落差
同大家講下入職後生活
aco有啲位唔止做文職

派左去返shift位?忙唔忙

係啊
假日就勁忙 平日都尚叫ok
所以入職前唔好太大期望
否則會好大落差

要求放紅日難唔難?
等offer痛苦
等rd都好苦
寫17號rd 4星期通知 而家都未有咁應該最快4月先rd
同大家講下入職後生活
aco有啲位唔止做文職

都預左,但aco有得穩定跳point加人工
依份工算係蝕前賺後
所以快點比我有offer
同大家講下入職後生活
aco有啲位唔止做文職

圖書館
同大家講下入職後生活
aco有啲位唔止做文職

要有心理準備
CA/ ACO 只係入面既基層位置
就算HEA 位都可能悶到仆街
同大家講下入職後生活
aco有啲位唔止做文職

要有心理準備
CA/ ACO 只係入面既基層位置
就算HEA 位都可能悶到仆街

巴打介唔介意講邊個部門
好驚番shift

我都等緊RD
只係想講唔好諗住真係會好好做好hea
如果近同唔係通頂我都唔怕shift 既
當然最好唔好啦
1月18號 st 仲未收到nterview
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞