CA/ACO現職及2016公開招聘賽前+賽後討論區(6)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
2/2 in既我,又開始一星期漫長既等待
希望有offer啦

offer已經派到2/2
希望有offer啦

向好個方面諗,即係每日都可能有信囉
希望有offer啦

好懷疑佢地係咪淨係要啲冇咁醒目嘅人。有同事ST滿分半個月左右收到1月頭interview notice,佢都見得唔錯,但到而家都未有offer
苦等interview email

巴打幾時st?

24/1
希望有offer啦

好懷疑佢地係咪淨係要啲冇咁醒目嘅人。有同事ST滿分半個月左右收到1月頭interview notice,佢都見得唔錯,但到而家都未有offer

唔係有interview ,st個分已經唔關事啦咩?

寫15仲未有RD
大概要等幾耐有無人知?

之前巴打講左你回左信都要等有部門要你先會有通知上堂返工

如果一直冇人要
即係一直會冇糧出?

頂我想遞信啦

咁正常未正式返工邊有人工,不過快慢既野詳細唔清楚

已經想遞信

不過連offer都未有

再者屋企等住開飯

梗係有offer先交信,唔通你想學上面個巴打未有得in就辭咩

如果好彩有direct offer
in 完幾耐會收到通知

除左好早in好早有offer個d之外,快就21~24日,耐就30~35日
希望有offer啦

唯有寄望2/2個批offer係分批寄啦。
如果2月頭in, 有direct offer應該係今個禮拜會寄柯華田
希望有offer啦

如果2月頭in, 有direct offer應該係今個禮拜會寄柯華田

你知派offer日子?
希望有offer啦

你知派offer日子?

唔知呀,但睇番其他有direct offer既人都係通常in完後一個月左右收到通知
希望有offer啦

你知派offer日子?

唔知呀,但睇番其他有direct offer既人都係通常in完後一個月左右收到通知

你記唔記得2月10號對上果批信嘅issue date? 咁樣可以推測到佢幾耐出一次
個氣氛尚算輕鬆,但睇唔透無咩追問係好事定壞事
interview email 派到幾號
3/1 st完 仲未有 係咪等收皮

Ca -28/12
Aco-19/12

St完10星期都無interview先收皮,計番日子,你心理關口應該係3月14號前後
希望有offer啦

你知派offer日子?

你記唔記得2月10號對上果批信嘅issue date? 咁樣可以推測到佢幾耐出一次

呢個就唔知
有無112左右in既寄左acceptance from又收到通知返工咖

等到頸都長
個氣氛尚算輕鬆,但睇唔透無咩追問係好事定壞事

我岩岩都in完 男女女房 無咩追問

我係女男男房,中間同左邊都會有對住我笑下,但右邊全程無表情
between 點名房等緊時隔離間D房幾次笑聲傳埋出黎
2月14in ca係咪最早3月中知有冇direct offer?
跪求ST 懶人包
lihkgbrothx@gmail.com
好緊張, 過兩日interview
想問係咪除左自介同讀文章用英文, 處境題, 事時事題用中文?

自介1分鍾夠唔夠?
除左呢排睇多d新聞仲有咩準備?
真係好緊張
有無巴絲大概23/12前後左右st 完係有得interview嫁

望上少少有時間睇

追開post,12月15停左一排
之後一跳就到12月28啦好似
好似15-28中間無乜聲氣

係囉,就係有追開先問
完全唔覺有人報喜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞