CA/ACO現職及2016公開招聘賽前+賽後討論區(6)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
想問aco skill test做打字冇達到最低要求係咪fail硬

就算word同excel做得幾好都冇用?
想問aco skill test做打字冇達到最低要求係咪fail硬

就算word同excel做得幾好都冇用?

係木
調轉你word同excel做得再完美衰打字一樣byebye
有無112左右in既寄左acceptance from又收到通知返工咖

等到頸都長

我未收到呀 我113

工都辭埋
日日等通知
我驚係我比錯左電話佢所以收唔到
快啲打比我啦
我見有人裸辭all in ca / aco
如果無offer
waiting又要等半年咪仆街

祼辭等offer在此
但等唔到
好彩搵到份新工
等waiting list
聖誕前skill test到而家都未有interview係唔係可以放棄?

之前工作太忙無時間溫習下, word同excel都做得好差, 打字就ok

巴打有無收到ST 報告先?)

skill test會有報告咩? 無咩都收過
剩係記得佢個日考完講8定10個星期內有通知

可能我係IN 既WAITING LIST 到掛

雙拼in完aco先會有email通知 單拼唔會通知架

但我無IN ACO

你個個咩報告黎?

技能測驗結果通知
我見其他人有直接IN 但我收到而個講遲D通知
都成兩個星期
24/11 考
有無112左右in既寄左acceptance from又收到通知返工咖

等到頸都長

我未收到呀 我113

工都辭埋

我聽講話要寄埋咩公司證明文件
我打過去問佢話唔洗
你地有無寄過除左張紙以外既野

我怕就唔到個時間

等到頸都長

我未收到呀 我113

工都辭埋

我打過去問佢話唔洗

我怕就唔到個時間

另外求做緊既答答
係佢打比你先辭定係點

聽日辭啦,但好似唔比扣假走
男女女房
男女女房

你係咪冇將你嘅優點露出

等到頸都長

我未收到呀 我113

工都辭埋

我打過去問佢話唔洗

我怕就唔到個時間

另外求做緊既答答
係佢打比你先辭定係點

千祈唔好resign住,GGO只係confirm收咗你封acceptance form,而唔係叫你返工,你留意acceptance form最尾嗰段應該寫住 “你真實的report duty date可能與你要求的日期不同,GGO將另行以書面(即email或信)通知你真實的RD日期”。所以一定要等收到GGO正式出的RD email/letter,內容應該係安排你上training的日期,呢個先至係你的正式RD日期,收到呢封先resign現職。

轉至鄉土,佢咁講無錯嘛
跪求懶人包,萬分感激,ericaptain574@gmail.com
聽日考ACO ST 有冇tips
aco姦房好似仲多offer過男女女房咁

男女女房個處境阿嬸好mean 成程閪面

我男女女係咪俾人質「我唔係要呢啲」

點解我講完佢地係咁笑鳩我

因為你可愛

比卡超先可愛

我都係男女女房,2/2in 苦候offer中
聽日考ACO ST 有冇tips

仲有ACO ST?
aco姦房好似仲多offer過男女女房咁

因為你可愛

比卡超先可愛

同你同日同房in,我都苦等offer中

巴打有無收到ST 報告先?)

skill test會有報告咩? 無咩都收過
剩係記得佢個日考完講8定10個星期內有通知

可能我係IN 既WAITING LIST 到掛

雙拼in完aco先會有email通知 單拼唔會通知架

但我無IN ACO

你個個咩報告黎?

技能測驗結果通知
我見其他人有直接IN 但我收到而個講遲D通知
都成兩個星期
24/11 考

點解我有印象你講過係雙拼

因為好似得我一個叫春

因為你可愛

比卡超先可愛

同你同日同房in,我都苦等offer中

真 死亡之房
麻煩撚堂巴打開新post

等到頸都長

我未收到呀 我113

工都辭埋

我打過去問佢話唔洗

我怕就唔到個時間

另外求做緊既答答
係佢打比你先辭定係點

千祈唔好resign住,GGO只係confirm收咗你封acceptance form,而唔係叫你返工,你留意acceptance form最尾嗰段應該寫住 “你真實的report duty date可能與你要求的日期不同,GGO將另行以書面(即email或信)通知你真實的RD日期”。所以一定要等收到GGO正式出的RD email/letter,內容應該係安排你上training的日期,呢個先至係你的正式RD日期,收到呢封先resign現職。

轉至鄉土,佢咁講無錯嘛

True
SOR 叫下春姐
利伸廢青
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞