CA/ACO現職及2016公開招聘賽前+賽後討論區(6)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
上堂都幾多人
睇黎今年收人收得好急下

上緊堂? 睇下派咩位

早排上堂果時 9成都係女

仲要全部樣子下下級 再唔係就係痴肥

其實靚仔靚女in政府工係咪劣勢
真係唔見有樣子靚既公務員

唔撚係呀

靚女唔係冇,大約10個有1個咁上下
仲要已經比人私有化左

自問靚女去做保險 空姐、地產Bella ma唔好

上緊堂? 睇下派咩位

早排上堂果時 9成都係女

仲要全部樣子下下級 再唔係就係痴肥

其實靚仔靚女in政府工係咪劣勢
真係唔見有樣子靚既公務員

唔撚係呀

靚女唔係冇,大約10個有1個咁上下
仲要已經比人私有化左

自問靚女去做保險 空姐、地產Bella ma唔好

所以唔好ff太多
反而其他專業職系同事有唔少靚仔靚女。
代人問
CA同ACO IN除左最後要考基本法同職能少一樣
有咩分別?
都係自我介紹情景題處景題咁樣?

爬下文啦好多人隔2頁就問

已經爬咗啦 大部份都係討論幾時RD
黎緊星期四去ca interview
好緊張
要等幾耐先有正式offer?
要等幾耐先有正式offer?

代人問
CA同ACO IN除左最後要考基本法同職能少一樣
有咩分別?
都係自我介紹情景題處景題咁

爬下文啦好多人隔2頁就問

已經爬咗啦 大部份都係討論幾時RD

以我所知ca同aco只有基本法考法唔同其他一樣

問基本法係yes no問題?
定係要你答野?
利申, 追哂連登咁多個acc post都冇人問
聖誕前skill test到而家都未有interview係唔係可以放棄?

之前工作太忙無時間溫習下, word同excel都做得好差, 打字就ok
聖誕前skill test到而家都未有interview係唔係可以放棄?

之前工作太忙無時間溫習下, word同excel都做得好差, 打字就ok

巴打有無收到ST 報告先?)

而家好似派到18/12 ST個堆
應該差唔多到你個批

skill test會有報告咩? 無咩都收過
剩係記得佢個日考完講8定10個星期內有通知

而家好似派到18/12 ST個堆
應該差唔多到你個批

咁都好D, 仲有少少希望
不過自己都覺得做得好差, 打定輸數

可能我係IN 既WAITING LIST 到掛
aco姦房好似仲多offer過男女女房咁
今日in完,話六月前會有結果。
請問各位巴打最快可以幾耐知道結果?
派offer次序係咪以表現成績作依據?
如果失敗左係咪都係一樣唔會作另類通知?
aco姦房好似仲多offer過男女女房咁

女男男房呢?

可能我係IN 既WAITING LIST 到掛

雙拼in完aco先會有email通知 單拼唔會通知架

但我無IN ACO

如果有offer就一個月內,冇就等6月尾放waiting/reject

waiting排名係跟interview分數定

如果有offer就一個月內,冇就等6月尾放waiting/reject

waiting排名係跟interview分數定

唔該巴打。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞