[Damon Jones講咗等於冇講]NBA 19-20 Off Season討論區 (5)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
la 大市場 錢賺好多 同埋家鄉城市
另外raptors 陣容開始老化 keep 番同陣打唔打得番都成問題
雖然話薪酬情況健康 但係簽fa/trade 可唔可以keep 番同樣實力都成問題
老實講 馬刺都可以走
raptor 本身遇左做過客
俾著你都向錢看
講錢速龍係可以比到最多
場外黎講本身有New Balance份約
佢咁既啞仔性格其他商業收入應該唔會多得去邊
其實龍8人輪換入面有唔少後生過可愛
係Gasol 同 Lowry比較老,但係感覺應該點都仲有一兩年貨?
一年後完約啦,ibaka都完
起碼有siakim+kawhi+og 3個膽
Lillard有咩新聞?
今年補多個4/5號搖擺就夠玩埋呢年啦
下年大把空間睇住黎搞
下年搶AD
同榮叔比嘅話會員無新聞已經贏咗,榮叔差唔多全部都係負面新聞
I think some of the players don’t practice enough so they’re making little progress
有新聞—->有人氣
人氣係艾狗高啲
但實力會員高艾狗一個lv
比今年隊塞lillard 帶起碼東頭二+東決
最緊要係會員搞得掂個更衣室
榮叔就負責搞亂個更衣室
Darius Garland will conduct a last-minute workout in Tarrytown with the New York Knicks tomorrow, a source told ESPN. Garland is in serious consideration for the No. 3 pick. Minnesota, Boston, Chicago are teams looking at potentially trading up to No. 4 with Garland in mind.

https://twitter.com/DraftExpress/status/1141017557916377088?s=19
係咪傷咗所以西決個幾場打唔起
No. 3 RJ 落第4, 燒鵝唔使trade
Source: The Atlanta Hawks have been aggressive exploring trades packaging the No. 8 and 10 picks to move up in the draft. Their offer to the Knicks for the No. 3 pick was apparently rebuffed. The Pelicans are considering the possibility of trading the No. 4 pick for 8+10.

https://twitter.com/DraftExpress/status/1141024410532556800?s=19
今年draft day 精彩啦

(應該會有勁多trade)

上年 3pick <-> 5 pick + future pick
前年 10 pick <-> 15 pick + 20 pick
有邊年draft trade唔係雷聲大雨點小
都係果句 今年唔deep成咁 我真係覺得4-15好唔值錢
Zion 定位好 技術要更全面 減重 無大傷 咁樣應該第2年有表現
RJ 係NCAA關鍵時間打成咁 就算佢出手選擇好左 唔除非都係數據勁 球隊成績差
Morant 無論灰熊Trade唔trade Conley都好 我本身已經睇好佢 再加上隊入面有幾個幾有潛力但少人提既球員 我個人睇好佢
Culver 不了
Hunter 可能係二姑 2.0?
Garland 無傷的話 就算佢係NCAA Sample size細 我都睇好佢 而且4-10咁多隊要PG 應該有足夠發揮空間
Hayes 我都睇好 但要識培養 如果唔係最盡WCS
我個人覺得可以留意 Bol Bol, Little, Kevin Porter, Cameron Johnson, Matisse Thybulle,Bruno Fernando, Herro
Reddish?
唔太睇好
workout幾好都死
感覺上一直都係比人搶哂Focus 係直程搶唔嬴
SF要賭我賭Little 上年麥記比賽對住Zion技驚四座
有段時間覺得佢仲勁過榮叔
係咪係金塊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞