[抗爭未成心不死 莫使港人淚滿襟]祖雲達斯球迷臨時討論區

1001 回覆
22 Like 4 Dislike
我覺得普巴可以量力而為
但簽Rabiot其實真係穩賺
講緊簽紙費10m,喺市場上根本搵唔到同level
就算唔啱洗下年賣翻點都最少20m以上
重要撞正今年意大利改稅制
新去意大利嘅球員人工可以平一截
當佢真係要求稅前10m人工
之前稅制我地要俾接近20m
但新制下只係14m左右
比真歷宜家稅後都要13m
計翻慳左嘅轉會費,其實好抵玩
但比真歷係最適合打 Sarri Ball 佐真奴個位
Rabiot咩類型中場,睇片好似b2b,又有俾波能力
算係B2B
我覺得同多蒙特嘅Witsel有啲似
又係有啲前插能力,hold到下波,又生得高大
我覺得如果沙利想用c朗打反擊既就唔好要普巴啦..條友技術係ok但佢慢到仆街日妹下妹下又鐘意上腳拖慢哂
啱 免簽rabiot基本上唔會蝕
就好似上年簽can子咁
不過佢人工唔平 亦會要求一定嘅上陣時間
所以簽完可能要放返走個中場
最好就梗係放奶隊啦
理論上沙利主打433三中場一定會留p5
但又傳佢想放走幾隻翼 e.g. 哥斯達 大盜 大巴奶
摸唔透佢想點
想當年我地差少少簽到witsel
似有俾波能力嘅b2b
姐係窮人版普巴
佢係幾好技術,又有身材,簽唔到普巴有佢都ok既
中場有拉比夠人 can打右閳搞掂
簽佢就咪簽普巴啦 兩個防守積極性都低 實俾人中出
C7--------H9---------B33
D10
P5----------Rabiot
4後衛
搞掂
D10變藍斯就差唔多
H9番黎咩?
Juventus attack situations:

- Dybala has made his mind, He wants to stay at the club
- Mandukic expected to leave, Dortmund & Chinese clubs interested
- Moise Kean one step away from a renewal until 2024
- Douglas Costa could leave for PSG, Juventus expect €50m

(CorSport)
D Costa有d食之無肉棄之有味既感覺
希望改造到大巴
其實唔係無可能
佢用Mertens打假狗都勁到仆街
雖然佢上季個態真係好差
但下年如果打進攻足球
佢嘅突破能力其實幾殺食
唔知
有人話轟有頭三強制買斷嘅clause
我覺得要大巴拎番信心先 好似頹左咁
我覺得sms/pogba/rabiot應該都係三揀一
功能上有啲重複
只能話清大盜好過清佢
大巴stay係好事
文素如果留到就最好,要黎做奇兵plan B
不過真係唔可以場場正選
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞