OGCIO APII interview

864 回覆
11 Like 12 Dislike

姓陳嘅?

Yes 你見成點?

佢都係問之前d project,無咩野
係臨尾佢好似好趕時間咁

In左幾耐? 我差唔多半小時

半小時,咁有機啦,我都係15-20分鐘

我又覺得時間唔代表啲咩,有啲係"差唔多"半個鐘,有啲3,4個字,其實相差不大.
每題如果都有啲dead air,加埋啲咦咦哦哦,時間上點都會多咗。

認同 氣氛較為緊要

講起氣氛, 都幾嚴肅
同埋d問題都係challenge driven ~~

Yes 你見成點?

係臨尾佢好似好趕時間咁

我又覺得時間唔代表啲咩,有啲係"差唔多"半個鐘,有啲3,4個字,其實相差不大.
每題如果都有啲dead air,加埋啲咦咦哦哦,時間上點都會多咗。

認同 氣氛較為緊要

我fg去好似上都市閒情咁吹水 完全唔覺係interview

巴打 A OR B?

係臨尾佢好似好趕時間咁

認同 氣氛較為緊要

我fg去好似上都市閒情咁吹水 完全唔覺係interview

巴打 A OR B?

好似係A
假設今日in哂,宜家起碼都要等一至兩個月先有vetting

好似聽日先in晒

好似聽日先in晒

星期六都in 人咁癲?

好似聽日先in晒

唔知前幾個禮拜六有無in人..

好似聽日先in晒

唔知前幾個禮拜六有無in人..

班大佬同eo 禮拜六會返咩

好似聽日先in晒

星期六都in 人咁癲?

唔會掛

好似聽日先in晒

星期六都in 人咁癲?

唔會掛

想知就聽朝上ogcio 望下
知唔知幾時出result?
好攞攞攣
好攞攞攣

巴打成晚冇訓過?
好攞攞攣

最快完interview後2星期
好攞攞攣

邊有咁快 起碼4月啦
好攞攞攣

邊有咁快 起碼4月啦

係。起碼四月頭先知
想問下大個背景係咩?

P.S. 上年fresh grad
想下年試下考
好攞攞攣

邊有咁快 起碼4月啦

係。起碼四月頭先知

如果大家四五月收到vetting , 報下你係fresh grad 或者係呢行做左幾耐
衰佐筆試 冇得interview 各位巴打加油
希望有日會同大家一齊做野
有沒人有消息?
有沒人有消息?

等緊消息
有沒人有消息?

等緊消息

就快有㗎啦,可能呢個星期會有人收到
有沒人有消息?

等緊消息

巴打點知?識人係ogcio做緊?
有沒人有消息?

等緊消息

巴打點知?識人係ogcio做緊?

statistics,上個月27開始in, 睇番往年記錄,最早通常係in完1個月到出vetting
有沒人有消息?

等緊消息

咁快知???
我仲諗住最快都要下個禮拜
一百個咁多?

上年都好似請80個,今年兩個board請100個其實又唔算多

上年應該係60個

Refer 立法會會議記錄(P.6 point 13)
仲講埋60個入面6個係t con既人
http://www.legco.gov.hk/yr16-17/chinese/panels/ps/minutes/ps20170220.pdf
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞