OGCIO APII interview

864 回覆
11 Like 12 Dislike
大家千萬唔好透露任何關於試題嘅嘢,唔好益你對手,危害自己成功嘅機會。

大家千萬唔好透露任何關於試題嘅嘢,唔好益你對手,危害自己成功嘅機會。

你都ON9嘅,梗係亂鳩UP D唔考嘅嘢等佢地去狂溫溫到傻下傻下,到時見到唔出即刻精神傷害9999,咁就少個對手

份卷會考MCSD 題目,重有少不了要考寫SQL,重會問一D最UPDATE嘅技術同programming language,收到風今年考kotlin
份卷會考MCSD 題目,重有少不了要考寫SQL,重會問一D最UPDATE嘅技術同programming language,收到風今年考kotlin

kotlin應該唔會, sql係Oracle個種sql 只係讀過下db一定唔識, 溫晒oracle所有野冇死,唔知mssql server會唔會考埋 不過溫埋穩陣

其實都會考ER diagram, Software engineering個埋methodology, design pattern 咩loose coupling呀等等 都要背,好彩以前讀書背過

少少assembly language 寫過mips應該唔難,excel vba都有, 睇唔明真係等收皮,mips出recursion死勁多人

mcsd就一定啦,algo都係好似以前考試咁 例如bfs, mc就要你揀返岩中間result個次序,discrete math, probability都一定有
唔識真係唔好晒時間,可能你會話我傻仔俾tips人,但試問幾多個會識,唔係點會咁難入

kotlin應該唔會, sql係Oracle個種sql 只係讀過下db一定唔識, 溫晒oracle所有野冇死,唔知mssql server會唔會考埋 不過溫埋穩陣

其實都會考ER diagram, Software engineering個埋methodology, design pattern 咩loose coupling呀等等 都要背,好彩以前讀書背過

少少assembly language 寫過mips應該唔難,excel vba都有, 睇唔明真係等收皮,mips出recursion死勁多人

mcsd就一定啦,algo都係好似以前考試咁 例如bfs, mc就要你揀返岩中間result個次序,discrete math, probability都一定有
唔識真係唔好晒時間,可能你會話我傻仔俾tips人,但試問幾多個會識,唔係點會咁難入

多謝清 你既無私分享會令廣大既考生受惠
你的資訊很有用
收唔到email
明明交齊晒資料

打電話問?
成班on9仔係到擾敵做乜鳩 用d時間溫下書好過啦
收唔到email
明明交齊晒資料

打電話問?

可能已被篩
收唔到email
明明交齊晒資料

打電話問?

可能已被篩

交齊文件唔會冇written
除非唔係讀電腦
我都收唔到email
唔個知點解
收唔到email
明明交齊晒資料

打電話問?

可能已被篩

交齊文件唔會冇written
除非唔係讀電腦

讀電子係咪都唔考慮?
咁我點解無份
交唔齊、無寫申請編號、你唔好彩幫你check果個唔當你係it related degree 是但一個就係原因。。。
屌, 好似真係無寫申請編號
唔係喎,我逐張紙寫晒申請編號
直情打去問就唔使煩

on9仔
仲有2日 好緊張
本q book厚到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞