OGCIO APII interview

864 回覆
11 Like 12 Dislike
係咪之前1月頭筆試果份?

如果未收到可能真係過唔到筆試

筆試咁撚難
你地比人問得多唔多technical野
我比人問左6-7題technical問題

一條technical 問題都冇
面試係咪去到呢個星期就完?有冇爸絲係未in㗎?

係。in 到17號

係。in 到17號

成幾百人in 爭幾十個位,睇黎都係唔抱咁大期望

我都無
利申 做左大半年野

我都無
利申 做左大半年野

我都無
都係圍繞之前份工d proj嚟問

我都無
利申 做左大半年野

我都無
都係圍繞之前份工d proj嚟問

咁大家in咗幾耐?

係。in 到17號

內幕消息今年請一百個
不過好多都係幫警犬打工

一百個咁多?

係。in 到17號

內幕消息今年請一百個
不過好多都係幫警犬打工

一百個咁多?

唔好吹咁大啦清,一百個...
我星期六去左生產力促進局個IT職業博覽

有OGCIO個 booth,果個人都話今年請100個~~
一百個咁多?
一百個咁多?

上年都好似請80個,今年兩個board請100個其實又唔算多

筆試咁撚難

無答一半都有得in

筆試咁撚難

無答一半都有得in

無答定撞呀

筆試咁撚難

無答一半都有得in

無答定撞呀

撞就一定有 大約撞左25題吉左15題

筆試咁撚難

無答一半都有得in

無答定撞呀

講真,筆試中英文就普普通通,都唔算好難,但係ap test就真係好難,我可以講我真係用腦諗到既得三十幾題,仲要其實都唔知岩唔岩,其餘都係撞

ap test出到咁難,咁多題都係靠撞,有冇機會interview好似睇彩數咁

筆試咁撚難

無答一半都有得in

無答定撞呀

講真,筆試中英文就普普通通,都唔算好難,但係ap test就真係好難,我可以講我真係用腦諗到既得三十幾題,仲要其實都唔知岩唔岩,其餘都係撞

ap test出到咁難,咁多題都係靠撞,有冇機會interview好似睇彩數咁

apt test情況真係同你一樣 後期D圖形題無時間好多直覺去揀 果D都唔知叫係撞定係認真答
希望快d出vetting同消息!日日咁等好辛苦
希望快d出vetting同消息!日日咁等好辛苦

邊有咁快。。
3月6號in左,唔知今次偏向想請無乜工作經驗定想請多d經驗
今日in,狂drill我做過既project
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞