OGCIO APII interview

864 回覆
11 Like 12 Dislike
等,寂寞到夜深
一百個咁多?

上年都好似請80個,今年兩個board請100個其實又唔算多

上年應該係60個

Refer 立法會會議記錄(P.6 point 13)
仲講埋60個入面6個係t con既人
http://www.legco.gov.hk/yr16-17/chinese/panels/ps/minutes/ps20170220.pdf

厲害呀師兄,咁你都揾到
一百個咁多?

上年都好似請80個,今年兩個board請100個其實又唔算多

上年應該係60個

http://www.legco.gov.hk/yr16-17/chinese/panels/ps/minutes/ps20170220.pdf

厲害呀師兄,咁你都揾到

係咪如果頭批收vetting 就多數有硬offer
一百個咁多?

上年應該係60個

厲害呀師兄,咁你都揾到

唔係收得vetting多數有offer?
一百個咁多?

上年應該係60個

厲害呀師兄,咁你都揾到

唔係收得vetting多數有offer?

小弟唔識

姓陳嘅?

Yes 你見成點?

佢都係問之前d project,無咩野
係臨尾佢好似好趕時間咁

In左幾耐? 我差唔多半小時

半小時,咁有機啦,我都係15-20分鐘

我又覺得時間唔代表啲咩,有啲係"差唔多"半個鐘,有啲3,4個字,其實相差不大.
每題如果都有啲dead air,加埋啲咦咦哦哦,時間上點都會多咗。

但係根據前人得既經驗,唔知面試時間長d係咪代表機會大d

唔係,uwant有人見左成半個鐘都無offer
同埋呢個post 主要請新仔,老鬼去in 一定比人jar 住黎問

ref. uwant apii post

新仔係指做野3年以下個d?
劉明,祝大家人人有offer

大家咁話,下星期應該有消息了

打錯,係今個星期
Lm
有冇人就算收到都唔會accept
Lm

考慮中⋯因為我要降人工入
Lm

想順便問一問個市
巴打年資幾耐 做邊樣?
Lm

想順便問一問個市
巴打年資幾耐 做邊樣?

做左6,7年啦,code狗一名
有無ching係 interview俾人chur 住問d勁難嘅野同時唔係幾答到,但都入到

希望大家都有好消息,唔知d vetting 會分幾多次出

希望大家都有好消息,唔知d vetting 會分幾多次出

Good luck everyone
apii 其實係咪主要請p仔
會唔會請network jj

咩都有, 條友問我有冇興趣ba 位tim

咩都有, 條友問我有冇興趣ba 位tim

話明analyst/ programmer

offer

有無ching係 interview俾人chur 住問d勁難嘅野同時唔係幾答到,但都入到

佢問既範疇大廣, support, coding, security, network
一個IT 仔照道理唔會識曬啦
利申: in好多唔識, 但做緊

佢問既範疇大廣, support, coding, security, network

佢無問我呢啲
始終覺得佢係有心留難啲老鬼
之前係p記做政府project 都淨係問果個project既野

佢無問我呢啲
始終覺得佢係有心留難啲老鬼

即係其實apii係for fg入嘅? 定係for有3,5年經驗嘅"新仔"多?
咁既然係咁佢請人係睇你答問題既態度定係以咩做準則ching覺得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞