OGCIO APII interview

864 回覆
11 Like 12 Dislike
係咪之前1月頭筆試果份?

如果未收到可能真係過唔到筆試

可能分批出呢

自問文筆唔太好,考果陣信心都不大。時間又唔夠 好多都撞
好想轉工入政府

考mc 喎呀哥,你係唔識油格仔定點

我眼字上用得唔好,sorry

可能分批出呢

好想轉工入政府

就係唔夠好,有時睇唔明又好,睇得明唔識答案都有

巴打唔好咁快認輸住 我睇discuss往年都係分批出interview

可能分批出呢

好想轉工入政府

就係唔夠好,有時睇唔明又好,睇得明唔識答案都有

巴打唔好咁快認輸住 我睇discuss往年都係分批出interview

多謝巴打安慰
有冇人in過
AP2 都好做...
咩世界....

你識春咩 捱幾年 到時個個月4~5萬 好過出面做IT狗重要比人剝削

同意

算啦 啲人成日以為出面幾十年都會咁好景

D傻閪分分鐘連工都未搵 就係到FF自己出到去搵到份好工
AP2 都好做...
咩世界....

你識春咩 捱幾年 到時個個月4~5萬 好過出面做IT狗重要比人剝削

同意

算啦 啲人成日以為出面幾十年都會咁好景

D傻閪分分鐘連工都未搵 就係到FF自己出到去搵到份好工

連登仔係人中之龍是常識吧
利申: 地底泥
快d 有email
無人講邊日 in
估計in 到 17-3
Final year jj 收唔到
快d 有email

good luck
Interview問d乜?
而家ogcio咁好見你未回reply主動打俾你溫馨提示,早幾年好似唔會
而家ogcio咁好見你未回reply主動打俾你溫馨提示,早幾年好似唔會

上年都有架

巴打考左幾多年

巴打考左幾多年

第五年考,次次都過唔到interview

巴打考左幾多年

有冇野share 下
如果你已經平均月薪30k以上, 可能仲會加到40k, 你仲會唔會入去

巴打考左幾多年

有冇野share 下

Share 我d fail既經驗?

巴打考左幾多年

有冇野share 下

Share 我d fail既經驗?

咩都好啦 最好大家都成功
我試過做個TEST 100題都唔知有冇10題係識既
巴打係本身做non civil 位定 資深IT人

我諗啲問題Fresh grad 答會易啲
讀CS 出身個啲
其實準備方法同commercial 搵工一樣
IT 接觸到既野咁多,無可能咩都識。反而你自己之前做過既工作,學過既野反而要熟
加油!
面試/筆試唔識好合理
fg in 過 ATO
d野唔好話fg
我諗做左十年未必識
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞