OGCIO APII interview

864 回覆
11 Like 12 Dislike
唔知以往有無試過一日2個board去in人?

無,今年係第一次咁做

點會冇... 之前啱啱開始請返 開四個board都試過
兩個board 都唔係第一年
本身做緊T-Con CAP
應唔應該Apply APII
利申: 31, 就結婚

你要減幾K wor, T CON AP宜家應該三十幾K

40K都近啦 CAP

38K 咋 屌

要減成8-9k, 減成皮野入,就黎結婚,諗清楚好

考埋呢次會放棄
等升 CSA 算

CSA係咪去到五皮幾一個月?
有無ching係 interview俾人chur 住問d勁難嘅野同時唔係幾答到,但都入到

佢問既範疇大廣, support, coding, security, network
一個IT 仔照道理唔會識曬啦
利申: in好多唔識, 但做緊

可唔可以請教下巴打個cv係咪好高學歷or接過好多政府project ?

grad 左兩年, 無做過政府

同埋巴打你係咪written test寫得太好所以就算interview唔識答都照請
或者你態度太好

Written Apt test 果份唔夠時間做撞左十幾題
In有果句答果句, 識就吹兩句唔識就算
但要話自己雖然唔識但肯學
不過你問我 我自己都唔知佢既準則係點

唔該曬ching
希望佢快d再出,有得快d再報
有無ching係 interview俾人chur 住問d勁難嘅野同時唔係幾答到,但都入到

佢問既範疇大廣, support, coding, security, network
一個IT 仔照道理唔會識曬啦
利申: in好多唔識, 但做緊

可唔可以請教下巴打個cv係咪好高學歷or接過好多政府project ?

grad 左兩年, 無做過政府

同埋巴打你係咪written test寫得太好所以就算interview唔識答都照請
或者你態度太好

Written Apt test 果份唔夠時間做撞左十幾題
In有果句答果句, 識就吹兩句唔識就算
但要話自己雖然唔識但肯學
不過你問我 我自己都唔知佢既準則係點

唔該曬ching
希望佢快d再出,有得快d再報

基本上一年一次
唔知以往有無試過一日2個board去in人?

無,今年係第一次咁做

點會冇... 之前啱啱開始請返 開四個board都試過
兩個board 都唔係第一年

當時係同一日開4個board?
希望聽日有消息!
希望聽日有消息!

希望聽日有消息!

香討果邊有人收到email喇
收到vetting
收到vetting

恭喜巴打,你邊日in?
收到vetting了
希望遲下有offer
收到vetting

Congrats brother
我第一日in..仲未收到email...fail 多...
收到vetting了
希望遲下有offer

恭喜 介唔介意講下幾時in?

x2
年尾再報過
我好似係三月頭in

x2
年尾再報過

打去Ogcio 問...仲話個list 未出...

我都無收到,唔知分幾多次出vetting...

3/1 in 未收到

3/1 in 未收到

問左話要等到五月中先打去問....

3/1 in 未收到

姐係點?5月先再有第二回?

3/1 in 未收到

可能5月中就出哂咁濟

3/1 in 未收到

姐係點?5月先再有第二回?

佢話有4 5 個patch ... full list 要去到五月中先出晒...話仲有人等老板approve...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞