[ 4月新番 ]進撃の巨人 Attack On Titan Season 3 Part.2 ( 4 )

1001 回覆
30 Like 1 Dislike
因為呢個作者諗野真係好有邏輯
當初我都覺得104期頭十位有4個女仔好唔合理
覺得作者係為左迎合讀者口味
但睇完呢個解釋
諗諗下立體機體裝置對身體重嘅人真係冇乜著數
女仔比較善長一啲都唔出奇
突然又好佩服作者嘅思維
所以好深刻
韓吉個跟班
成日吐槽佢
超巨爆炸時推韓吉落井
調查兵團好似唔記得左佢地仲有女巨人....
枝巨人針應該一半打落團長到, 一半打落呀明到
比團長食超巨, 然後帶呀明巨人去食呀尼
將呀明巨人同呀尼水晶固定,呀尼係上面,呀明係下面
然後將呀尼既心臟以下既地方炸散,等呀明飲哂佢D血同脊髓液
古代果陣比人腰斬既人都要過一陣先死得去,所以呀尼唔會即刻死,唔怕佢個巨人之力去左第2到
帶住變成巨人嘅阿爾敏搵亞妮?
而且冇人估計到支針打一半唔打會有乜嘢後果
好似女王個老竇變成終極奇行種?或者兩個都變唔到巨人嘥咗支針仲死埋呢
城門前門同後門都封死左,可以就咁留呀明係城入面遲D搵返佢,或者艾倫用硬化能力釘呀明落地下,然後帶運呀尼過去
調查兵團好似唔記得左佢地仲有女巨人....
枝巨人針應該一半打落團長到, 一半打落呀明到
比團長食超巨, 然後帶呀明巨人去食呀尼
將呀明巨人同呀尼水晶固定,呀尼係上面,呀明係下面
然後將呀尼既心臟以下既地方炸散,等呀明飲哂佢D血同脊髓液
古代果陣比人腰斬既人都要過一陣先死得去,所以呀尼唔會即刻死,唔怕佢個巨人之力去左第2到
帶住變成巨人嘅阿爾敏搵亞妮?
城門前門同後門都封死左,可以就咁留呀明係城入面遲D搵返佢,或者艾倫用硬化能力釘呀明落地下,然後運呀尼過去
呀尼舊結晶仲硬過把劍,點食?
"我一直以來都弄不明白,為什麼不管做了多麼明智合理的選擇,在結果出來之前,誰都無法知道它的對錯。到頭來我們被允許做的,只是堅信那個選擇,儘量不留下後悔而已。"

"什麼都不能放棄,就什麼都改變不了。如果想要凌駕在怪物之上,或許連人性都要放棄。"
突然醒起講依兩句說話果條友昏迷左
巨人描寫角色嘅成長真係好到位

其實咁大盒針兵長平時收係邊
點解雷斯唔洗食巨人都可以得到巨人之力

同埋阿爾敏死左咁邊個做旁白
睇18集啦
終於有時間睇返今集熟肉,今集真係做得好好,諫山寫讓同弗洛克呢種角色真係寫得好好,睇漫畫一直唔太明讓子點解會話自己犯咗不可輓回既錯,睇動畫終於明 今集最特別既係咁大損失下,大家心智都有好大改變

比較少講既係係大人(兵長同韓吉)都完全唔同咗人,我完全明白點解艾倫想打兵長(我相信呢個環境如果係第一季既艾倫應該會變巨人打到兵長變肉醬),而韓吉一直好似痴下痴下咁,但佢係局勢下都逼住要殺萊納,感覺韓吉今次都有變化(佢個手下

兵長,你有冇見過海
因為雷斯條鳩頭揀咗枝佢覺得勁既巨人針,點知條廢柴根本對巨人零認識淨係將責任推俾人結果揀咗隻馬撚咁大既巨人出嚟囉
今集復活左唔洗死,如果死左就唔知

between韓吉係做預告旁白
好似無其他人做過旁白
唔差啦
動畫張力勁到咁
同頭2季比係差左唔少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞