[ 4月新番 ]進撃の巨人 Attack On Titan Season 3 Part.2 ( 4 )

1001 回覆
30 Like 1 Dislike
10bit我部手機播唔到,我去BB之家,果度集合好多Souce。有個c-a raw個1080p繁中影片大小比其他高。我係一個壞咗嘅巨迷…sorry
之後就郁唔到了
又好似係喎
d圖係插畫師喺Twitter post嘅 (@k_hotchi)
希望唔係劇透
三笠個髮型
好正喎
「我已經做好準備迎接那一天了 因為我一直面對著這種殘酷的世界」

反而我聽到呢句覺得佢好天真
肥佬以為自己準備好 但其實佢一路都係透過殘殺其他人黎體會死亡呢樣野
佢根本唔了解真正面對死亡嘅時候係幾咁恐懼同可怕

當佢俾人踢咗落去 真正面對巨人 要俾巨人食嘅時候 就知佢其實未ready
佢越叫得大聲 越同佢之前咁平靜咁講呢段speech形成對比
不過睇完漫畫再睇 真係無咗嗰種好驚訝嘅感覺
我就係梟
型到.......

拋帽起音樂同割手嗰下型撚到癲,動畫呢啲位完全將漫畫兩個普通既分鏡昇華到另一個觀感
睇左50集見講世界觀
個陣岩岩畢業就再發生巨人入侵牆內
冇經驗同報仇心切先搞到全軍覆沒
個陣唔識應對都好正常,佢如果新兵就可以肉身斬殺到巨人就真係主角威能得好嚴重
點解牆內人會唔知出面既歷史

佢地祖先冇同佢地講?
俾王族篡改咗記憶嘛
屌你咪劇透啦
宜家先領會到團長勞碌一生但挨唔到最後睇真相係幾咁可惜
佢老豆真係一條癲佬嚟
咁最尾變身出嚟嗰隻係乜嘢巨人,有咩特別能力
有左輪但馬萊軍仲用燧石槍,製作組搞乜
好撚正
呢句某程度諷刺緊第一季個陣因為黑暗風既熱潮
綠色發光眼 同髮型 你估似邊個
始祖巨人?但係好似完全唔同樣
下集開估
你諗下而個係老豆既過去
再諗下....
純動畫黨鳩估下先,我記得之前動畫畫過老豆變做巨人食左牆內皇族
後面艾倫食左老豆,即係老豆同個仔都有兩個巨人之力
呢一刻老豆仲係普通人,唔會係老豆食左條差佬啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞