[ 4月新番 ]進撃の巨人 Attack On Titan Season 3 Part.2 ( 4 )

1001 回覆
30 Like 1 Dislike
我而家一次過追漫畫,去到108話,好快就要陷入你個問題
話說 俺 同 私 中文應該點譯
我覺得似講日本自己多
日本本身軍國主義
二戰嗰時入侵中國(馬萊)
對世界黎講係惡魔
俾美國打殘之後連自己軍隊都無 (不戰之約)
唔識整圖 想問下有無純割手嘅gif
嗰下真係型到
我全套已經重睇咗六七次但依然唔覺悶
間唔中都仲有發現到新野
例如亞妮三人組原來勁早已經以小朋友身份分別出過一兩秒場做路人甲(唔係講緊同鄉俾尤米爾食果幕)

巨人世界第一
你當佢係吉克老師
呢個要用咩player先睇到
差最後一步
敵人都被擊退哂
差最後幾步路,成世人最容易行既果幾步路
偏偏就冇命行埋佢
真係好可惜,明明最艱巨既都困難都解決哂
俺日文同中文用法應該一樣,都係用粗豪語氣講「我」,三國演義張飛都係用俺。不過到咗白話文時代就無咩人會喺日常生活用。
其實我之前仲 FF 里維佢地會唔會搬埋團長條屍一齊去地下室
當係某程度上幫佢了結心願
又或者里維會割左團長個自由之翼章帶去地下室

果然一個人悲傷嘅時候特別容易異想天開
咁樣仲好睇喎
覺得可以有幕兵長係團長墓前講出地下室的秘密
讀出主角老豆的筆記都好
可以畀團長死得眼閉
由6年前開始追到而家
一直都無睇過漫畫
而家睇返第一季
發覺好似無講過艾倫幾時見過老豆?
淨係播完佢搭船 中間無啦啦穿插少少
跟住就喺糧倉醒返
有記憶片段
好似係第二集
但有啲唔明
即係佢搭船入到去之後
喺森林見老豆再俾老豆打針
跟住食咗老豆
咁但係艾倫醒返話發夢見到老豆
mikasa又話無可能
照計條頸無啦啦多條匙
應該係知見過老豆架喎
睇返上集
阿明變左巨人醒返之後
冇左近半日嘅回憶
貝爾托特同尤米爾都講過唔記得自己食左邊個
啱喇
而家重睇動畫其實仲享受過漫畫撚重睇漫畫
團長
動畫裡面我記得係第一季難民去羅塞牆內攞救濟麵包嗰度,亞妮排嗰條隊喺艾倫附近

第一季艾倫第一次變完巨人之後俾驚青士兵圍同用炮射果陣
有一段比較完整嘅flashback解釋
老豆講明打左針之後會有記憶障礙

同埋第三季旁觀者果集
講番係老豆去收容所(應該係你講嘅糧倉)搵到佢
再帶去森林打針
之後教官再抱番佢去收容所
所以佢覺得係喺收容所果度發左個夢
只不過多左條鎖匙
係果度喇

仲有同一集冇幾耐之後講述王政府送一大堆人去奪回 Wall Maria 黎減少人口果度有出過小朋友萊納同貝特
呢到?
原來係咁

個樣無辜兒童到睇左幾次先突然發現係佢地兩個反骨仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞