[ 4月新番 ]進撃の巨人 Attack On Titan Season 3 Part.2 ( 4 )

1001 回覆
30 Like 1 Dislike
團長既目標係追求真相,除左始祖巨洗腦既事之外,仲有好多其他既真相等緊佢去發掘,例如巨人力量係點黎,世界既歷史
同埋佢本來有方法可以保住自己條命,等遲D再去地下室,但係佢選擇左帶兵去獸巨衝刺,果一刻佢已經放低左自己既夢想,將牆內人類既性命放係第1位.好明顯牆外仲有其他勢力想消滅牆內人類,依樣都會成為團長既新目標
"惡魔" "使命"依D日劇日漫常見既陳腔濫調居然會出現係進擊的巨人,真係有D失望,太有詩意同太感性.要佢返生既話,團長仲可以有好多個奮鬥目標,例如佢會係超巨既記憶到睇到D咩.不過既然作者要寫死佢,咁佢就冇得唔死啦.
同埋,要追求世界既真相,需要食哂九大巨人,咁到時團長又要同艾倫爭

救命呀

有冇source?

團長既目的係確認佢老豆講既野姐
佢已經俾咁多年生離死別搞到覺得生存比起死更痛苦,有陣時唔係有新既事自己就有野心去探索,佢已經攰啦
樓上條友加咩密 未加密d野都有劇透啦
仆街,我都賴野
無啦啦打一大段野,然後透劇
屌佢老味
咁成集真係可能會好拖,除非上面巴打咁講有原創
基本上諫山呢四季就係圍繞住存在主義,想討論唔同人生存嘅理念 以前睇漫畫都剩係著眼喺佢個劇情,宜家再睇又有唔同體會
咪好似上一任咁 出一次城牆死一批手足 出多十幾次都徒勞無功就應該會開始頹
阿爾敏
記得b站有個評論係話巨人係指定少年漫 成套野每一季睇返上一季都有另一種體會

特別係艾倫由一個人人都想打鳩佢既死小孩(兵長幫我哋打咗)開頭甚至去到大家都話不如兵長做主角算既得把聲既死小孩變到第一季尾,開始理解到世界係殘酷既,你要打贏怪物就要放棄感情,到第二季開始明白同伴既重要性,第三季開始成熟為咗目標即使深知阿明會死都支持阿明個作戰,巨人咁多年艾倫有成長,讀者都有成長

成套巨人對人性,成長真係好高質,特別艾倫簡直係可以用莫欺少年窮去形容,有邊個諗個一個死靚仔可以成長到咁

你成段嘢都好哋哋 但見到死小孩有啲頂唔順 究竟咩地區用呢個字
台灣 用返死靚仔囉咁
韓吉背後的男人
無艾倫,佢地真係準備俾人滅國
漫畫入面既艾倫係訓練兵時期已經好善解人意架啦
不過動畫版將艾倫d對白比左呀明,將艾倫個樣畫得幼稚d,同降低左艾倫既智商同少左對佢人際關係既描寫
作者係訪問入面話係因為覺得佢將漫畫版艾倫既性格寫得太完美
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞