[ 4月新番 ]進撃の巨人 Attack On Titan Season 3 Part.2 ( 4 )

1001 回覆
30 Like 1 Dislike
之前有人估每一代既獸之巨人都係唔同既動物(所以先叫獸之巨人而唔係猿之巨人)
S2首op show哂歷代既獸之巨人
但係佢地嗰個時勢唔照住講會俾人送去樂園喎
佢阿爸都知有問題,只係被逼啫
香港嗰堆最多真心膠
如果佢真係食咗艾倫 咁咪唔洗搞咁多野去地下室都知真相
呢集動畫化又係要讚,嗰一幕

耶格醫生對格里沙洗腦式講經
格里沙對吉克洗腦識講經

格里沙明白自己失敗在耶格醫生一樣冇關心過自己個仔,係個冇鬼用嘅老竇
我想像力貧乏,諗唔到獣の巨人點樣用藍鯨嚟出場
格里沙獨白:

「吉克為了保護自己還有爺爺嫲嫲從而告發了愚蠢的父母」
樓上個問題下季會講 總知睇巨人就定啦 好少bug
恭喜你
諌山就係想要咁既效果
漫畫佢話特登望住讀者咁畫
下一集有人會答你
留意對白
咁樣唔啱數喎
入面唔止九隻動物
一出場就擱淺
漫畫黨表示今集除左 好撚正 三個字 唔係好識俾feedback
覺得去到樂園到最尾果段最正 幾鍾意馬萊個肥佬段獨白 懶得Cap一堆圖 我原句quote

「很奇怪嗎? 因為很有趣啊 你是不是覺得我瘋了 但是 人就是想看殘酷的景象 雖然和平很好 但總覺得少了什麼 少了活著的實感嗎 要想著自己今天就會死 向死而生 這才是生物的正常思維 我已經做好準備迎接那一天了 因為我一直面對著這種殘酷的世界 加深了理解 沒錯 讓我兒子們的狗吃掉你妹妹 也是一種教育」

雖然聽落好痴線 亦可能只喺佢9up做殘殺佢呀妹嘅藉口 但其實又有佢嘅道理 由其喺紅字果段 我唔喺話完全認同或者否定肥佬呢段說話 不過我鍾意諫山其實係巨人呢套野入面有好多呢d位俾你去思考 反思 大家睇巨人千祈唔好miss左呢d哲學位 多d思考下 好多野冇絕對嘅答案 重要嘅係你自己思考嘅過程
最後個張好似未見過
好多信息特別上半part,好多位以為就到中場休息
點知吉克告發完先完上半,心諗diu你宜家先到一半
啲野多到睇左一半已經係平時人地一集兩集嘅信息量
漫畫黨知道晒都係咁話
求 1080p 繁中版
之前種壞自己睇慣1080p
所以佢之後對艾撚係放養
就算艾撚好想出牆外都唔比佢知,係咁吊佢胃口
巨人人物發展Grisha湊仔嘅成長

IMDb 暫時10/10 係暫時好似幾少人投
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞