[思考FootBall ] 青之蘆葦漫畫討論區

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
個gay友最新嗰集傷左
一個傷身體, 一個傷心靈
踢得咁好但最後自爆
有少少似青井
係最好表現 對自己有期望嘅時候遇到啲突發嘢
一個見到基友傷出 一個俾隻黑鬼爆到懷疑人生
跟住自爆
我覺得be blue已經唔係成日贏三百幾集連全國賽都未有份踢喎
咁我覺得各有各好睇嘅蘆葦除咗戰術,講求攻守兼備都已經無乜見過,利申睇過好少足球漫
作畫嚟講be blue畫風好好 不過人設唔夠特色
好多人樣都好相似 有啲難認
蘆葦就相反 d人設畫到好誇張 但啲人物動作係有啲生硬
究竟黑眼睛係咩事
黑人黑埋眼珠
其實主角有冇可能轉打內切閘

又可以入中路出波

又可以睇曬成個球場
好早踢左啦...第2回對冠軍隊12碼出局

只不過全國賽唔係重點用左兩, 三頁交代就完
BLUE LOCK 都唔係踢波既....

BE BLUE 個人覺得寫得幾好

同埋簡單交代左日本高校足球個運作

等大家知道乜野係青年軍, 高校隊又係D 乜, 點解有D 人會踢高校, 有D 留係青年軍

兩班人咩情況會有比賽對打

BE BLUE 基本上D 動作都好接近真實足球, 只不過主角個能力已經係職業水平
blue lock真係單純爽
be blue係好似睇緊大河劇咁 細節一定沒咁好 不過畫面同龍嘅故事好吸引
同埋佢未到職業水平 後面唔劇透
蘆葦就係完全睇到個作者sick ball 節奏故事都好好 同埋栗林真係好型
蘆葦算係好表達到個隻殘酷

好多運動漫畫都主角威能或者冇深刻表達呢方面
栗林
所有運動漫都至少要有一個仙道久保
其實我到依嫁都唔知椿係咩類型
我覺得似阿妓時藍屍,b2b中場
呢到係青蘆區定係其他足球漫區?
好耐之前追 點知唔知做乜漢化停咗
果陣好似係個日本10號出場
睇到佢同個玻璃腳d gay情又無再出
之後同日本進度差勁遠就無再睇
因為你冇上百度
百度集集更
下個POST
[足球漫] Be Blue!化身為青-青之蘆葦漫畫討論區II
好唔好?
主要傾呢兩套, 其他都可以傾下,
除左足球小將
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞