[思考FootBall ] 青之蘆葦漫畫討論區

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
分開好d
幾時有215??
咁多post以為有215

仲未有
但仲未見最新果集, 好撚想知係咪會留多一年ETU再變撚埋全國公敵 (98年碧咸)

椿最大問題係而家未獨立到. 之前國家隊就算有gay 有都係踢到劈屎, 要夏木到左同埋睇到達海張紙條先踢得好返
be blue 點同青之蘆葦比 本身有踢開波既 點會覺得be blue 好睇過青之
個畫風幾特別 人物又刻畫得好
仲有漢化連載都快
最重要係 佢主線 友情 親情 愛情都描寫得好好 上到神枱
尾都未收,你個基佬咁快吹奏
點解會有人話我基佬我直男 btw 你係fgo post ?
出左生肉
又係估你唔到
真心 因為踢開波 由細到大都好鍾意睇足球漫畫
但一直都覺得無一套有接近slam dunk水準
大部分都係鳩嚟 一係就英雄主義 一係就懶係熱血友情勝利但完全唔知睇緊啲咩
之前睇be blue覺得都唔錯 但只係還好
一睇到青之蘆葦就覺得其他都差幾皮
個作者明顯哥狗fans 福田啲戰術思路同細節一路跟住佢去

我都係重傷過嘅人 到而家仲未可以全力跑返步
但青之蘆葦畀我嘅觸動大過be blue好多
5-1
狗哥咩事
咁耐先出一集...
係到吊胃口
打假波?
搞咩大敗
唔通對手玩50路
起馬青之係貼地 真係戰術層面黎睇一場波咁 睇be blues 見到足球之王呢個terms 已經 青之會講5 路進攻 會講防守誘導呢d 現實真係有既野 但係be blues 真係未見到呢d
出太多一年級同阿久自爆?
入左波福田都唔開心加埋青井咁既反應
可能真係阿久自爆
要鋪排青井救世
唯一誇張啲係青井第一次覺醒嗰陣 預知未來描繪得有啲over咗
重點係佢唔單止講團隊戰術,包括球員基本功,喺場上嘅個人戰術,呢啲喺其他漫畫都好少見到或者講得咁深入
拎波前shoulder check, 思考下一步點做再決定要點處理個波,大把踢咗十幾廿年波嘅人都做唔好呢樣嘢
就好似初期青井咁
預知未來真係有少少誇張 不過唔影響觀感
shoulder check 呢d 真係好貼地 同埋真係好多人踢左好多年波都係死去 真係乜都唔望
初期青井係自己想做finisher 想自己入 用佢既視野望d 隊友位置再走位比自己射門,都算有思考過。 後尾咪比福田指出問題所在
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞