[思考FootBall ] 青之蘆葦漫畫討論區

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
唔係好明佢個設定

即係主角讀嗰間學校係由豪門整出黎比佢地訓練青訓?

而青就係一間比較屈機既普通高中學校?
https://www.facebook.com/600159843340958/posts/2988671194489799/?d=n

應該係講緊青森山田,當年柴崎岳都係踢呢間
應該就係咁解
好撚好睇
粟林真係痴撚線
終於有提下義經
咁樣描述好撚緊湊
希望作者畫到主角去海外去豪門嗰時
可以講番以前班隊友
如果畫埋其他人喺唔同既海外聯賽就正
喺歐聯相偶實j出血
想睇主角呀哥既外轉
或者同主角J league對決
應該有排都未到
畫到果度我諗都睇左幾廿年了
不過諗起都好好j
希主作者唔好畫畫下主角喺青訓畢業拎到份正式合約之後,鏡頭一轉望住個天空,講埋啲濕鳩野就完撚咗
主角讀果間應該係同球會有linking比佢地d青年軍入去讀書, 所有足球活動都係學校外既野黎,而青森果D就即係課外活動咁
中午追到依家終於睇晒。

主角轉位置嗰下真係驚奇,但諗返教練講嘅嘢同主角天生條件,打閘真係唯一出路。而且對比依家足球,閘嘅戰術地位高咗好多,睇落更加有投入感。

花真係正妻,但自己又好鍾意大小姐嘅人設,不過對比之後花嘅感情係深刻好多。睇到大小姐同飛機頭一齊唔係太接受到。

呢套嗰故事suppose好長,作者會唔會skip 咁啲
青森個教練 咁撚似高普

但TAA似主角
歌狗天敵
福田rip

但上場先自爆完,應該過到骨
未有咩?
唔係休左一期咩
仲未有

想問香港有無出單行本?
有生肉
咁教練目標係世界級強隊,核心係次幾級聯如果唔可以撚狗又無咩說服力,又點可以20歲前出國。
主角嗰隊直情係球會青年軍,以成為職業球員為目的。佢讀嗰間學校反而對故事冇咩影響,佢亦係以球會名義參賽。其實香港球會都有青年軍,不過冇咩比賽會同一般校隊比賽。
呢個設定令平決定放棄成為職業時張力更強,因為讀者意識到佢要放棄既係努力左好多年既目標,比一般校隊少左熱血但更直接殘酷。
我喜歡你阿花
青森教練好似係傳統喪操操到班細路傷嗰種
208出左
冴島係邊個?之前有冇出過場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞