[思考FootBall ] 青之蘆葦漫畫討論區

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
be blues 個江藤真係好撚正

完勝鬼妹同優希
話說真係冇人覺得蘆葦d分鏡有問題 ?

今場波第一個入球, 完全係鳩畫, 搓左十幾腳波完全描寫唔到波嘅走向, 我當最後, 黑田中場中彈俾阿久, 根據positional play估計阿久係係中路中圈到三閘線個d位, 屌你咁樣直線塞個地波入到禁區俾遊馬射入埋?? 前一格仲有堆對手中場係阿久正前方, 下一格人地中場遮線去哂邊? 你就算係都畫幾條友想intercept但掂唔到波啦

利申: 鐘意蘆葦對戰術同埋青訓嘅描寫, plot都係冇得輸, 但佢畫比賽真係有好大嘅進步空間

留明待屌, 呢度好多盲撐
我從來都睇唔明佢d球賽進程,我有時連邊隊打邊隊都分唔到
好認同 不過呢度盲撐多

仲有分格都好求其十字界豆腐
畫功都好平面唔立體、空間感同動感不足

故事係好 但畫功真係唔夠班
睇唔明就話畫功問題 阿狗係中場中圈前少少 黑田本身諗住向右推比阿久叫停左打後抽 然後阿狗再一個直線塞入去想問到底有乜問題 想講補位個中堅已經無去補個後防球員位 中間自然會有個位比你打直線 漫畫個格就咁細 你又唔係唔知個足球場有幾大 個比例就係要咁畫架啦 中間有條直線位塞到入去有乜咁出奇
想講鐘意be blue 自己出去開post 圍爐把啦 係到數青之d 缺點唔會令到be blues 好睇d
青之黎講畫功唔算差啦,但係真係可以再好d,始終我都覺得立體感真係不足嘅
立體感咪係be blues 會畫d 上帝視角講佢d 波點樣傳 青之就咁人既視角都表達到人地上帝視角畫出黎想表達既野
本身CD ROM 都唔係點留言 睇到D 盲反撚就憎 你話be blues 好睇本身無問題 但唔好係到踩青之 如果你話論好睇程度 我寧願你講逆轉監督我都唔會講d 乜 be blues 慳d 啦
唔係,我係講緊作者畫人體d素描

點解咁都會扯到去be blues到呢,我又冇提到be blues
再者其實be blues一樣都有依個問題
兩套野就算係文戲一樣都係畫得好平面,根本你地一有人提出青之嘅弱點就當鳩咗人係青之hater咁,咁一套野緊有佢嘅優缺點架啦
青之完全冇缺點,係神作,冇一套漫畫畫得好過佢,咗樣得未啊
預咗食預皮
我係見到d 人cm 踩青之抬be blues 我先出黎講野 我平時麵係睇下post 就算 你有幾何見到我留言
我同你同意見 都係覺得青之畫風 無問題 但我回beblues 唔係針對你個句 我係想解釋返比 上面d haters 聽姐 佢地話分鏡唔掂 畫風柒呀嘛
都係*
你唔鐘意咪唔好睇 但入黎青之討論區反青之撐其他野有咩意思?
另外你講個個人體d 素描問題 我覺得你可能睇唔慣種畫風
我睇落d 人物動作又唔生硬 人體比例又無問題

睇下作者張彩繪 其實點樣得出佢d 畫柒呢個結論
人地無撐其他野wo
咁富姦正常畫都好靚
作者畫緊兩套野
心力放少左,正常啦
唔係對上兩個 再上面d
點會無意思
你咁同共匪有咩分別
限制人講野有咩意思
套野而家無之前咁好睇係真既
始終出緊兩套
其實作者都跟唔上,成日都休刊
我幾時有講唔比講 咁你雞蛋裡面挑骨頭都搵d 好d 既例子 是但搵兩張圖自己睇唔明就話作者分鏡問題 講呢d 比人博就自己拎黎啦 拎d 好少少既point 再插啦 唔係唔比你插
駁*
係啦

講Be blue be blue就出返去啦

青之蘆葦漫畫討論區呀屌你
肉酸狗 洗唔洗幫你開埋post
根本第一張圖第一腳傳波已經唔合理
對面閘哂傳球路線竟然喺腳邊飛過
子彈傳球
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞