[思考FootBall ] 青之蘆葦漫畫討論區

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
be blues d女正d
我想睇DAYS,但翻譯去到11話就無
最新一話勁心酸
李信將軍

求生肉LINK
淨係覺得好基 兩個係度爭仔
發現依度啲蘆葦fans好中意踩到be blue一文不值,又話誇張,又話無深度。
兩套我都有追,講好睇,兩套都好睇,各自係某啲進度上比另一方吸引。
講誇張,我又真係唔覺得有幾誇張,勁同廢都係對比,對手咪又係中學生。入面展現既技術,亦唔係正常人類無辦法表現。技術同年齡不相符?美斯五六歲咪又係單人匹馬扭到對手仆哂街,畫成漫畫,係咪又屌佢情節超現實?
至於深度,be blue雖然係足球戰術意識方面唔算太側重,但都會不時穿插其中,例如近幾話主角無法憑個人技術突破對方中堅,需要通過轉移位置嚟爭取帶球機會,連最講技術既櫻庭都走去學習無球走位。再者,漫畫本身係為左娛樂,為左滿足人既幻想,如果真係要深度,其實正正經經搵返本書嚟睇會實際得多。
係青之蘆葦既post 討論
正常都鍾意青之蘆葦la

見到有人踩be blue就負評,其實想點?
唔知點解唔開個be blue post
跟操
下個POST 開個 青之蘆葦 X be blue CROSSOVER先
認同
其實套套都有特色
好睇運動漫越來越小
一齊吹下水姐又唔洗咁嘅
青之蘆葦~逆轉>Be blue
你睇下上面我d留言就知,
我係想吹水,
不過永遠得負評
我都搵左好耐,搵唔到
叫得郁王子跑
唔洗理好多post都總有一班人唔知做乜留完負皮就沒影
王子真係最型
成套最鐘意王子同夏木
我反而麻麻地椿
椿同國家隊gay友好正喎
你個名同上面個巴打個名

我鐘意窪田
呀哈
蘆葦 be blue 都有睇

蘆葦畫人物豐富好多 阿久 栗林 桐木 大友 富樫 義經 遊馬 最近有個敵隊黑鬼都好深刻 但個名唔太記得 ,當然仲有大老婆花

Be blue 除咗主角 一條龍+孖生兄妹 同埋鬼佬教練

其他人只要無追一段日子已經無乜印象
已經追到生肉be blur live

漢化組加油
出技果個係BLUE LOCK
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞