[思考FootBall ] 青之蘆葦漫畫討論區

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
其實好誇張
踢幾年就變到天材,咁青梅都得啦
一條龍球fk 會唔會入呢
西龍幾時爆SEED呀屌, 睇條垃彥騎住佢咁
其實佢唔廢
佢細個已經係龍去青訓隊後備
即係個陣龍/櫻庭之後就到佢
青梅細個係真廢係初中做咗跑狗開始慢慢進步
呢兩套都好好睇
兩套都追到最新 係唔同style沒得比
9 估龍爆seed入多球波但係輸
睇頭一條龍頭十幾話又真係幾撚sad 既
凡人......
咩係一條龍?
be blue套嘢嘅主角
睇到凡人,真係幾sad,本身真係神一樣咁勁
龍D自由波,後上TAP IN都世界級
感動,入左,掙扎!
唔好衰比14號睇
我心急到搵生肉睇
Be blue好唔好睇

完咗未?

之前睇逆轉監督

見佢停咗更新就冇再追
一次過睇咪好睇, 一回回追好攰。
一場踢3腳波,下回又要回帶1腳半。
去到後面飛得好快
但係去到職業又吹到佢D射門射唔入,要FAKE鳩個龍
有沒人覺得原本3年級個好慘,斷手俾人搶位,練完腹肌都係變路人。
Giant killing 有更新,但係係百度,而且跟到日本連載

Be blue 未追到連載,而且每話都得幾個鏡頭,一場波隨時過50話,唔似一開始咁明快
呢個真 儲住幾話睇還可以
但一星期一話咁追就好似冇咩進展咁
每話內容真係花好多時間講一個攻勢
但內容上又唔係話好驚奇嘅嘢 有時一話入面只係傳幾腳波 之後俾人搶到/救到 再加啲好瑣碎嘅對話咁就完咗一話
如果唔係儲住睇 會有啲平鋪直敘嘅感覺

如果話講戰術方面都還算正路
只係故事入面啲人好似未見過人玩tiki taka姐 學界篇啲人見到人猜波就覺得好出奇咁
當佢個故事係90 年代尾發生好似合理d, 前南斯拉夫教練
去到後面一條龍果到飛得好快的
長既3話1場比賽
短既直情飛
暫時出緊嘅足球漫畫好似蘆葦最好睇唔會太誇張 樣樣嘢啱啱好 嗰套blue lock有無巴打有睇 越黎越基套嘢
除左人靚仔少少 其他都冇咩特別
Blue果套 隊友 對手都冇咩存在感
青之蘆葦 配角都好有印象
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞