[先睇第一頁懶人包後發問]絲打係邊到買Bra? (11)

1001 回覆
14 Like 9 Dislike
有冇絲打有著開u記Airism Wireless bra?
著開呢款無扣 但最近見冇再出呢個款
睇過m&s同ck好似都係cotton 同多數有pushup
夏天出汗會吸汗up住臭咁

想問邊度有冇類似既wireless bra?

vs wireless 都幾好著
我會
我想問呢 矯形bra係咪唔可以長著㗎? 今日有個姐姐同我講佢話矯形bra長著 個胸形會唔好睇 。。。想知係咪真
最緊要係睇個bra 適唔適合你既胸型,同埋有冇帶錯。只要包得晒又托得起又冇走位,就冇問題

矯型bra都有好多設計,唔可以一概以論,不過較常見既問題係:
1. 佢高脇設計令部分絲打反而著低左
2. 杯型太扁,杯深唔夠,雞心浮,托唔起個胸,走位

無可否認,都有啲著矯型bra成功矯型既個案
如果我本身有副乳 我著嘅brabra好容易因為我郁一郁就走左啲肉出嚟 係咪即係唔啱
好大機會係件bra既size唔啱你,建議絲打搵把軟尺,跟第一頁度上下圍數據

如果唔係size問題,有機會係寒背/未著好件bra
唔該曬絲打 我完全唔識揀bra睇到驚
唔洗驚,好多人都試過亂著bra,包括我

絲打逐步黎,由著啱size開始
最近VS特價,度完size可以去揀件薄杯笠下(強推demi bra)

如果度出黎係65圍,大過D cup,可以去PJ揀件pj days試下,新出左幾個款都幾好睇,唔會太少女
有無絲打知道pj days出新依兩款個杯型同雞心位係點
pj 分店都唔近我 最近唔得閒抽時間去試
我去過vs度咗喇! 出到嚟係32dd 但本身我有副乳同埋八字波 好似好難揾到啱我嘅brabra絲打有冇建議
Btw唔該曬絲打
有副乳可以揀有耳仔位嘅bra (而非高脇)
包得好啲 無咁易郁兩郁又飛返出黎
加埋做運動修副乳 咁就治標又治本

八字波要睇你係長期放飛 定係胸骨問題
前者就日常多啲著bra托返靚 後者又無得搞了
胸骨分別可以睇返第1頁懶人包

但呢啲又唔太影響揀唔揀得啱bra嘅
最緊要視乎返胸型 即係圓錐圓盤木瓜呢啲
再揀圓杯定尖杯等等
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞