[先睇第一頁懶人包後發問]絲打係邊到買Bra? (11)

1001 回覆
14 Like 9 Dislike
咇肉係正常嘅 正如過膝襪都有所謂嘅咬肉
個個都會 除非背肌練到好實淨嘅啫

利申我都會咇
同埋挺直個人又唔會咇得咁勁
咁我係味買返70好啲可能係我未肥前著70,到而家重左4kg左右仲係著70覺得好似勒住下胸咁
絲打我又係67
著75圍會舒服過著70圍既bra
等我又搵返啲70圍出黎睇下習唔習慣到
呢個真,又唔係賣得特別平,加多少少錢去mm買好過起碼有啲依依都幾有心同比較專業
我同佢講個杯唔夠大佢仲話叫我加多啲延長扣落去,我應該要着80
完全想像唔到啲人跟住佢嗰套買會點樣
葵廣嗰間個店主好似同honey好fd好熟
Honey係邊個?又係買bra既?
如果係嘅話一定唔會幫襯,應該又係冇知識亂咁教人嗰啲
之前係台灣買mm, 姨姨超好人,同埋大嘅碼都好齊,買到好啱嘅碼同款

上星期去葵芳mm買,體驗差十倍,兩個sales都勁無禮貌,入到去見到佢哋兩位狂sell緊一個妹妹加錢買睫毛精華,講到天上有地下無(心諗bra舖生意唔好?)我想試就等啦,最終佢哋比咗第4個bra我都係唔啱size.. 由頭到尾冇度過我尺寸,望一眼就換過第二個款/碼畀我,啲肉完全包唔到,又話我唔識戴... 但就算用返佢哋所謂「啱」嘅戴法,都係唔啱size... 仲同我講戴得個形狀好睇.... 最後走個時我都係微笑話唔該晒,想諗下先,其中一個sales即刻話「仲要諗?」另一個就話「緊係啦佢都唔識戴」

最後去咗幫襯satami,服務態度好勁多即刻要拎銀包出黎
ig shop
以前試過去沙田MM,個姨姨好nice,但專業度完全唔得。
佢唔俾我撥肉,話佢地個牌子係唔可以撥,但就算唔撥我個胸啲肉都好明顯擠出黎。佢格硬係下圍鋼圈位撐開將我啲肉拉落去。我真係從來無見過我個胸可以著左bra都比無著更扁。
之後就自己度size係玉如買,雖然質料唔係特別好,但起碼包得靚好多啦。
BTW 我下圍都係67 著70要扣第二格
想問下絲打係咪條link呢隻?
https://www.co-medical.tw/RBLP07/?utm_source=official&utm_medium=redirect&utm_campaign=official-redirect
佢做緊DISCOUNT好似好抵咁
同埋絲打跟住佢度既碼買啱唔啱身?有冇話太鬆太緊咁?
係呀!不過我唔係喺呢個網買。你呢個網好似再抵啲
跟住佢度嘅尺碼啱呀,不過我覺得除咗個Pad好勁多,佢個pad勁厚
我覺得個質地係幾舒服嘅,好軟身,着上身舒服過台灣嗰款中間有個窿既睡眠胸圍
好!我All in先買3個好似好抵
有間鋪頭有得試身㗎,你試完再買,喺旺角嘅
有得試咁好?? 咁就好唔驚買錯
想問下絲打係咪講緊百寶利個間?
係呀 你試咗再買啦穩陣啲
個間就係係到個朵臭晒個間
係個到試完上返香港官網買先
係呀係呀就係嗰間
你試完就係官網買啦
之前唔知嘅時候其實都有去過,本身諗住試一兩個,塞左勁多個胸圍俾我試,嚇死我
同埋買到勁貴,我睇到個價錢有嚇親
硬係覺得 台灣做但扮日本製嘅牌子好流
好似ons個隻sleeping都係 即心口穿窿款
又話加咩對身邊有益嘅金屬 奇奇怪怪咁

Wacoal都有試過啊,依家幾款輪流着,覺得兩隻都唔錯啊
不過真係唔知佢係台灣野,一直以為佢係日本野
我都係集中睇返D有絲打試過既想試
雖然胸細但都驚老咗會DUR晒皮
唔該晒絲打分享 都可以去試下
緊係去Hafxxx 咁多分店 我附近有間 唔洗搭車
咦係WOR觀塘都有分店!
觀塘好西 上次去試 佢趕好多廢話 懶pro 我話趕時間 佢1個都唔俾我試 叫我得閒先再預約
使唔使咁串 一個都唔比試
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞