[先睇第一頁懶人包後發問]絲打係邊到買Bra? (11)

1001 回覆
14 Like 9 Dislike
瘦左之後啲bra唔岩帶 呢排想買過哂啲bra
下胸圍係72 上胸圍45度就86 90度就88
上胸無肉 應該係水滴型
之前啲bra都係求其帶,大家有冇咩推薦?
想買啲矯形同埋集中既
仲係學生未負擔得太貴,追左啲post見mm好似幾好
如果第一次買 想試Mm 可以去山林道個間
個人覺得個到d staff係比較有心同熟
學生有優惠 如果有fd夾 買夠1000?定唔知幾多都有折
因為佢都300-400一個bra
可以試完知自己咩size上kelly love到買
KL就會係矯形款 帶會比較粗 著落會覺得ku住
有無絲打去過日瑩做胸treatment,其實work唔work
頭先睇佢fb見佢內衣都出埋

好多個月前買coupon上去試做過,點知佢話如果開始咗一次療程active咗個胸,但之後唔買treatment keep住做到療程完結,胸型會變差,結果乜都無幫我做

如果有絲打覺得work就想考慮去做
想問bra size應該跟胸輪廓揀定撥肉後裝唔裝得曬啲肉揀?
因為我撥後撥前可以差兩個cup
而家跟撥肉後裝得滿嘅size買,但wire同胸輪廓差好遠
同埋唔知點解著咗一陣之後個bra會自己往下走
有冇絲打試過sisterbarbar? 見佢支持罷工啲款又幾靚咁
想知啲款著唔著得過
不了 taobao嘢
買kellylove好過
絲打有無買過玉如
以前一路戴錯size搞到啲肉飛哂去兩邊同背脊
啱啱上咗hafina試
買咗plan之後先見人講話啲bra都係kelly同玉如
覺得蝕
當係俾多啲錢頭兩年有人follow下咁

淨係kellylove
點解去hifina前唔做下功課
就係做咗先去hafina
唔係就去咗satami/bodi
不過我胸形以前著到變哂形咁有人定期睇下都好
就咁上網睇都唔肯定邊啲款啱自己
買啱bra真係好難
算啦 如果你講到咁 俾多啲錢俾人幫你揀size都好
Kellylove洗唔洗搵集運?
運費通常幾多到
加300台幣送過嚟香港
會員有九折
最近又係玉如買咗1個
唔識著可以影相俾客服問啱唔啱
我應該由發育開始就一路戴錯bra
諗住係平胸買A/B實無錯
到而家我個胸喺副乳到波之間有條大坑
唔知係hafina啲姨姨誇張定點
佢話係戴啲bra太細個鋼圈
監生界開咗個胸
咁有冇黃店推薦? Thanks!!!!
想問kellylove個杯係咪大啲?因為我著佢36F 但自己量係得E 所以諗緊點買返啲bra 而家就著36F扣最出嗰扣撥埋就岩岩好 但諗緊洗唔洗再買大一個cup定係圍好 因為平時著衫成日比人望
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞