[先睇第一頁懶人包後發問]絲打係邊到買Bra? (11)

1001 回覆
14 Like 9 Dislike
以前着Satami
最近買咗Kelly love 覺得包得好好 同埋size好fit
價錢仲好平
絲打試完一排有冇包膠呀
日瑩個個都問係咪落過仔架
不了
撥完郁下睇下有冇走位
郁完空杯就撥肉過度
我發現啲美容院好叻嚇人
有間做開脫毛嘅,想我做另一個treatment就話咩有個客有同樣問題但唔做乜乜乜就有腫瘤,最後要做手術割走腫瘤
日瑩講到我再唔快啲做,啲乳腺塞曬就點點點,胸型會下垂墮曬落去啊,個胸到時會硬掘掘一舊舊啊

又真係比佢地拋到,但真係貴落唔到手
自己按啦,其實效果一樣
有啲美容院講到又咩增大脂肪好勁咁
其實只不過係用有volufiline嘅豐胸霜幫你按
跟住收$2000一次
自己按係咪都可以按翻通佢
按到落底有好多一舊舊硬硬地嘅位
想問size係咪跟佢website教咁度就得 好驚買完唔啱size
我唔係跟Website度之後買啊~
我之前飛咗過去台灣買 (高雄嘅staff服務超好
但我對照返satami 罩杯係一樣嘅
有時候KL會喺張圖片講話呢個罩杯偏大/少
可以inbox問返佢地 資訊下再買會好啲佢地好nice.
我之後有再係Online買 都係一樣
Btw. 私心推介呢個 好好著
Thanks!! 咁我online買幾個試下先
係,網上有好多按摩手法,大同小異
胸有乳腺㗎嘛,摸到一舊舊係好正常
如果乳腺塞會漲痛,冇咩漲痛就ok
咁如果有漲痛使唔使特別做啲咩
我之前驚到去睇醫生照完話乜都無
按摩多啲 網上有教點樣自我檢查乳房
每個月自己摸下,同埋一年做一次女性身體檢查就好夠
唔洗過份擔心 美容院好多鳩up
有幾樣野想問下絲打
size
下圍 69cm
上圍 76(45度),79cm (90度)

胸型 扁平型
底盤 小
上胸冇肉
2胸之間可以放到3隻手指
右邊乳暈比左邊低d 2至3cm度(呢個係咪叫不對稱?)

之前一直都只係著吊帶內衣,sport bra,
唔係好識買bra, 而且著左都唔會滿杯,買左既都唔係好舒服
1.想問下size係咪應該要買70A?
2.有邊間鋪頭推薦比胸部細既絲?
3.之前有考慮過買矯型內衣,想令乳房變得豐滿,但我胸細係咪唔會有效果? 所以唔需要買?
(我如果唔著bra只著T shirt果胸係完全平)
感謝sis!
想問下買kellylove嘅絲打尺寸問題呀
我去試左 佢兩個size都有比我試
最後佢叫我著75 但係要扣第二格
上年係mm買bra係著70c. 而家覺得肥左太緊想再買,個sales 幫我度下胸圍69,比左75b我著又幾舒服好fit. 但點解反而肥左個cup仲細仲以為自己大左
唔記得咗返嚟包膠添,我覺得幾好着喎,而且又冇之前着開嗰幾款台灣睡眠胸圍咁容易變形
買多咗兩個嚟替換
75b = 87.5上圍 = 70d
70圍計係大咗一cup呀
原來可以咁計除衫自己度下圍67,但著70太緊,都係75舒服
哇 應該著65圍添喎
差2個圍嘅75鬆到呼啦圈咁 唔會托唔起啲肉
70圍都已經好勉強 但話太緊…?

係咪追求開好似無著bra嘅體感度
如果背肉咇出黎 就做運動練背肉 實就唔咇
開bra舖就唔洗考牌嘅 本身就無咩專業可言

佢地賣得多bra 唔等於賣得啱bra
但我著70下圍咇到一舊肉出黎,75又唔會鬆呀,65更加無可能,所以唔知點解我身體構造咁奇怪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞