[先睇第一頁懶人包後發問]絲打係邊到買Bra? (11)

1001 回覆
14 Like 9 Dislike
佢淨係試身都勁耐 同埋幫你睇岩唔岩身都睇得有啲hea
完全認同 wtsapp ig搵佢 永遠都唔會覆
現場問佢嘢就冇咩點答
呢啲ig shop都係做妹妹生意多
覺得點
iamzoeyzoey食水好深
同埋佢態度語氣真係好麻麻 好似你俾四百幾蚊買一件bra都要受氣咁
佢亦都冇fitting 只會叫你send相睇一睇你著成點
嗰陣我同我朋友一齊買 我朋友個件唔岩碼都冇得換 白白哂左好多錢
我自己個件睇落正常 但下圍好緊 佢都話岩 結果我同我朋友著左冇耐就掉左
大家都好激氣
報料迪卡X sportsbra分碼幾好
會將cup同圍嘅size分開
有啲sportsbra會分S-AB S-CD 去到 L-EF
不過普遍要中碼開始先會有EF款,S最盡去到cd
價錢$99–199左右

我都係前排先喺迪記買完sports bra平時著開70F買M E-F
結果唔太滿意佢標榜係高度支撐,但我著落覺得似中度跑步嘅話唔太啱,size就ok嘅

不過絲打你都係上翻外國網買啦,外國牌子嘅sports bra會照分開唔同下圍同cup size,剩係分細中大真係好戇居
我之前買過 panche、freya同shock absorber
前兩件買wire款都中咗伏,完全唔啱著可能西人同我哋胸型有別
panche non-wire就好啲,但我買32DD都離離哋罩
sa我買跑步嗰款就幾滿意琴晚見有折先訂多咗三件有pad款
8.16 學界-Stand With Hong Kong聯手萬人集會!國際本土戰線會師!
「英美港盟 主權在民」集會
日子:16/8(五)
時間:8:00-10:00 pm
地點:遮打花園

(1) 英國確認中國違反《中英聯合聲明》國際條約;
(2) 英美國會各自制訂通過香港人權民主法案,制裁損害香港自治、自由、人權與民主的官員,如凍結他們的英美資產、禁止他們入境。

#反送中活動
我係咪應該買30dd?定30f
我諗要上翻各個牌子嘅官網睇size guide+參考網上其他人嘅feedback先夠穩陣
sa我買32dd就fit,但panche真係carry唔到
你就咁換算翻應該係30f

[/member]
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞