[先睇第一頁懶人包後發問]絲打係邊到買Bra? (11)

1001 回覆
14 Like 9 Dislike
今日喺hafina買左3個矯形bra,希望work
有冇絲有hafina會員可以分享下想平啲
最平個會籍成6千銀
著左玉如幾年,追PO睇到KL想試新野
想問下有冇絲打玉如同KL都著過
想知KL 質地,size 同玉如偏差大唔大?
有冇人試過mirobra?

想喺呢間買一個試下 有冇兩個絲打可以夾單?
點解我見到圖都幾似angellir但好似冇寫過佢過名
之前有絲打討論過,可以參考下

原來假架唔該你

咁想問下仲有冇人開緊團夾緊angelliar
補圖
水滴下半球飽滿,呢款杯底唔算斜,應該可以
鋼圈睇相(日本官網有上身圖)唔算闊,大底盤未必得,要試

不過我戴返頭盔先有時同一款唔同cup唔同杯型,都係自己試最準,可以參考返下面呢幅圖

Ig:abrathatfits
Thx
試完拎到返屋企先發現撥完肉full 但郁兩郁就有啲走位諗緊係咪size唔啱
套bra連埋褲仔所以冇得換size
呢款雞心有少少高,有機會壓到胸
記得係雞心撥返啲肉上去,照鏡睇下有冇對正中心,兩邊有冇歪到
示意圖
有壓到阿
撥返好了 感謝
33底圍揀32定34好
個日去心心,佢又俾番34我。但新既bra我都係扣第二格先fit
唔好玩啦我起KL買完啲款起玉如都有出現
32扣最出感覺如何先?
就係未試過想買一件試下
如果32扣最出唔係話好緊,我會建議揀32

不過有啲款跳一個cup就唔同cutting,鋼圈杯型嗰啲可能轉個碼就唔fit假如你試過32 34體感分別唔大,可以每款都試下唔同碼
水滴型岩左邊定右邊呢
Lm
唔係嘛? 即係玉如係抄款定點?
玉如我真係買左近4年。。。
但KL我真係啱啱睇呢個post先知同佢個網d 款我未仔細睇
水滴下半球飽滿,可以揀啲杯底唔斜既款
可以好似上面絲打咁對摺睇,又或者著上身打側照鏡睇

至於幅圖係講點分深窄杯同扁闊杯
前者鋼圈窄 小至中底盤
後者鋼圈闊 中至大底盤
又或者著完上身想睇下鋼圈會唔會太窄太闊都可以參考
如果想了解多啲張圖,可以去呢到睇
https://www.instagram.com/s/aGlnaGxpZ2h0OjE3OTMxMzQxODMzMjYyOTcx?igshid=1c5fm1kivrcib&story_media_id=1976109191412469080
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞