[先睇第一頁懶人包後發問]絲打係邊到買Bra? (11)

1001 回覆
14 Like 9 Dislike
我自己戴開其他牌子30A
點知佢幫我度係30C
實在太神奇
其實我就係單純想表達「我宜家終於有Gap」啦
所以呢張到已經代表咗我要講嘅野
亦都無興趣影自己成對胸上網
我諗佢係想表達有gap唔等於岩size呢樣
正如我之前都講過,一個bra岩唔岩,要睇鋼圈,雞心,杯型等等
話唔定你其實唔止32DD,你有無自己度過?
有圖包膠當然支持,但各位絲打都最好保護返自己,自己衡量返貼圖既安全性
想問下kellylove同玉如係咪差不多?未買過想試新牌子,但唔知揀邊個好
vs d sales一時時 最好都係自己度返size 我本身65E-F(卡碼) vs啱開個時去佢會逼你度 佢度到我32B 然後入去試當然完全唔啱啦隔衫度 之後都係自己拎size入去試
要自己度啊
不過佢俾30C又真係啱喎
你以前著30A嗰陣都覺得啱架
係咪因為個個牌子唔同
呢樣都係其中一個原因,不過通常都係差0.5-1cup,差2cup似其中一個比錯(/兩個都錯)又或者係大左但冇留意到
定期度返上下圍數據就穩陣啲,同埋想試新野嗰陣都唔怕sales比錯size
有冇有胸托介紹 想修背肉同防止自己再駝背
唔介意網購既話,可以考慮淘寶、小百合(類似玉如阿姨)

香港有門市就姬思娜(荃灣分店執左,得返西九龍同恒豐中心)

啲連鎖大brand都有,不過我建議買啲平平地既先,習慣到再睇下轉唔轉
佢唔同款都會唔同碼
我去到試同一個款我都有試唔同碼自己再比較
唔好信晒D SALES講
VS好鐘意話 只要你度完就全部款都係跟個個碼去買
根本就唔係 唔同胸型著唔同款都唔一樣
要抱住個心態: SALES只係打份工 幫你度完一次比個碼你跟住佢就完全唔需要理你 你自己去揀 入返FITTING佢都係會問你 係咪度過身 如果度完就直接試款唔使再幫你睇由鳩你慢慢試
但對胸係你自己既 著落啱唔啱身你先最清楚
最近係玉如買左岩size好開心 阿姨好好人諗住再入手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞