[先睇第一頁懶人包後發問]絲打係邊到買Bra? (11)

1001 回覆
14 Like 9 Dislike
想問下 無咩胸(a-b) 既女仔想揀d 款靚 又可以有啲睇頭既bra 有咩推薦
之前著開bracxxxlogie 但得淨色 同埋都著到鬆鬆地 想買新
普通body lotion 都得咖,少少笠易推啲
上星期買咗2個玉如呀姨bra(70b),當初諗咗好耐揀65定70好(下圍66cm) 最後佢推介我買70b,著咗幾日覺得有啲鬆,想知邊到可以整65圍唔想曬咗個bra
我都係咁 諗住自己縫
你會唔會覺得條帶好長?我較到最短都覺得有少少鬆
睇完第一頁再問至少要睇#9

Bracxxxlogie? 係唔係想講braologie
著開braologie,預算應該唔係你concern

我當你係大路底圍既ab,70/75ab咁上下。

款靚、唔要淨色,姐係少女風

胸型唔知,但想要著上身有啲睇頭,厚墊同低雞心會係你好朋友。

綜合以上各點,其實你有好多選擇
有門市既:68、peachjohn、VS、intimissimi、wacoal、tutuanna

冇門市既:
日本有Narue、Ravjjour、amphi、Risa magli、好多好多
淘寶隨便search 都有勁多
我又冇呢個問題喎 我諗我地買個款唔一樣
一直著開34A 胸型好尖 又無乜肉 但啱啱度發現下圍75cm 上圍90cm 咁夠竟我著錯定點
依家著開satami
之前著mm胸骨好唔舒服
應該著咩牌子好
絲打圍差15,可以試34C
有機會你放長左條肩帶著,所以著到細2cup
下面有兩個例子,都係有部分胸肉未入個bra
著到橢圓形咁,根本托唔起,只係叫做笠到上去

Mm有唔同系列,V極線個雞心唔高,雙弧系列都唔算好高絲打係覺得緊所以痛,定係雞心頂到痛
Muji
呢款洗bra袋無支架,易唔易洗到變形?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞