IT界討論區(63) 1001要開post

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
其實IT狗真係好撚難溝通
救緊火忙緊仆晒街就話講project野
同佢講唔得閒就係要煩鳩你
係要屌走佢先開心
笑什麼你也是IT狗
多謝晒女清比意見
因為有份SAP既工INTERVIEW, 係手頭上有既野, 所以先咁問.
果然係當局者迷,你講既野好中立.
係臨放工起火
多謝青清既意見
照你咁講,我可唔可以歸納為
SAP得D大公司有好多BUDGET先會用,而細公司又未必會全部用晒SAP.
所以就預左行頭會窄D?
其實IT狗真係好撚難溝通
同佢講project野就話救緊火忙緊仆晒街
你要煩鳩佢就係要想佢唔得閒
係要煩住佢先開心
屌你你仆街果時我有冇搞鳩你先
可以咁講
同埋大公司都唔會用晒同一套野
你死左我咪跟埋跳樓
如果我簡套python stack
Apache airflow
spark/pandas/numpy
igraph
dask
dash
scipy + keras
應該好打過HANA,除左drag and drop之外
屌,有d公司好恐怖,上去先知要ot
我in programmer,有間野要我楂call 機,間唔中客串做support
有間大集團,話得奴工假,7日al,仲要條team 得幾個programmer。
真係無最西嘅公司,只有更西
開名啦巴打
做support,入境處perm
大集團,富臨
有假放你仲想點
利申 廿日
富臨都叫大集團?市值6.44億
餐飲, 酒店, 零售 , 物流it
仲有教育
我無聽過SI 好嘅
有麻煩通知小弟

其實成日話想入SI 學嘢
但我見親係SI 出黎嘅人都唔係識特別多
Server 又話未掂過
SSL/SSH/SFTP 又話無做過無用過
DB 整條index,google 完syntax 都寫唔到
同客/user又溝通唔到
一味鳩吹自己做過好多project

如果你話你剩係要識寫code 嘅
周圍都學到啦洗咩去SI
不如講咩行業好啦
香港得FI 一係 IBM Accenture oracle Cisco
大業主、商界大老闆後代、專科(eg. 大醫生、大律師、矽谷軟件工程師、金融)家族後代
有無人做過fuji Xerox? 呢間如何?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞