IT界討論區(63) 1001要開post

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
旺角->觀塘->油塘->北角->金鐘->尖沙咀
姐係我寫
conn.execute("select * from tbl")

你可以Gen 一個server side script query個DB 再起一個api send落client side
最終目標係簡化到就咁SELECT *FROM tbl就得
尋日試既概念既係中間層 仲要係一個story board入面explicit寫明邊part射野去邊part
不過望落 就算省略左啲explicit寫明既溝通 似乎係可以automate咁推理返出黎
我覺得係framework野多過lang

result = clientside_future() conn = serverside_future(lambda: db.connect()) result = conn.execute(sql)
result = clientside_future() 

conn = serverside_future(lambda: db.connect()) 

result = conn.execute(sql)
如果有client future 同 server future
就可以無限塞lambda function入去
再以呢個future framework gen code
都係一個思路
但係我目前無咁prefer 因為咁樣一黎中心化左去一個部件到 而web server/client只係其中一個use case 我想去中心化 咁樣做microservice既story應該會易讀啲
二黎新lang既 transpile time optimize好似易做啲
你同後面果位同事幾耐冇講過野?
有冇1個月?
仆你個街,上到去先知要做5.5日
恭喜晒

揼梗嚿飛天萬能俠唔記得咗上嚟啫

班 front-end 狗話頂唔順二世祖天馬行空想走,睇怕小弟都要搵定工

如果唔係就得返兩條友揼八字、天氣、靈魂、個人數據庫系統 (CMS + CRM + JobsDB + Event Management +....)

Fuck,人生好撚黑
走啦,冇啦啦比多半日老細做咩
你好似都搵左成個幾月工

愛回家又笑it9
你睇你班it9,出來做野比電視笑
番學比隔離科笑
風水AI
以為你科學園上吊
吊頸太落後

helium + suicide bag 先配下世投胎矽谷,離開廢港
唔用neon?
如果純粹討論前景
SAP 好唔好做? SAP行頭好似好窄,但夠專.SAP一收皮就收晒皮.GOOGLE過SAP個HANA 好似唔太好用,好多人負皮
定係做DATA ENGINEER比較好? DATA就長做長有,始終都有個DEMAND
認真想問其實依家FG 多唔多公司開到 ~23-25k 以上?
咩係sap

Data點解長做長有
不如你直接講你expect幾多
開緊23, 想知其實多唔多公司offer到
你咩background先?三大first hon?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞