IT界討論區(63) 1001要開post

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
高手
繼續refactor

爆D不明error果下個胸口好悶
unit test 行番晒
本身預全日做
繼續扮做緊
望左下 好似係
我諗住係可以transpile啲code出黎 即係例如寫個story transpile完會出server side class同client side script咁
返緊份工就黎爆
好想裸辭

Hea做騎牛搵馬
其實好矛盾
其他行業又好難出得起錢同福利
返工為錢之麻
賺到錢咪得
認同 想要前途咪自己寫下project儲實力同聲譽
我覺得我是0
唔係負數 好勁
唉 巴打
唔通收工放假重打code咁毒咩
打丁好過啦
Why not both
咁不如寫個framework出黎
如果要support transpile server side同client side唔同language 咁就要寫隻新language
如果係寫framework咁server side同client side都係要分開寫 唔符合我個以dialog/story為本既原意

其實我想做到既 係一個story board既野 集中埋一齊 而唔係散晒係唔同file
男子科學園海邊吊頸亡
https://lih.kg/1165901

Fg想做ba 應該直接搵ba既工定做幾年programmer 再轉?
幾年exp?
server side run你隻新Lang, client side compile to js 咁樣?
旺角去尖咀會唔會經一經觀塘
唔一定 隻新lang可以transpile to multiple supported server/client language
即係例如我可以用隻新lang寫一個story board
然後gen個java class for server side js for client side咁

其實我尋日鳩試左下個概念 不過print左出黎之後del左個file
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞